266
O δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου) | Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Καμίνης: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει το παράδειγμα για τη χώρα»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 23:16
O δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου)
|Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Καμίνης: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει το παράδειγμα για τη χώρα»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 23:16

«Αν η χώρα είχε κάνει ό,τι κάναμε στον δήμο Αθηναίων, τώρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση».

Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης απάντησε σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων -Ηλ. Βισκαδουράκη (Αυγή), Τ. Γεωργιοπούλου (Καθημερινή), Ευ. Σαλτού (Τα Νέα), Αρ. Χατζηγεωργίου (Εθνος)- σε συνέντευξη που μεταδόθηκε live streaming από το Facebook, με θέμα την Αθήνα και τη θητεία του ως δημάρχου.

Εκεί, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι, όταν πρωτοεξελέγη, παρέλαβε έλλειμμα 48 εκ. ευρώ που σήμερα έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα 27 εκ ευρώ, γεγονός απαραίτητο για να μπορεί σήμερα η Αθήνα να ενισχύει περίπου 30.000 ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η πόλη είχε να διαχειριστεί δύο διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική και την προσφυγική, και παράλληλα να δημιουργεί τις προϋποθέςεις οικονομικής αναζωογόνησης.

Σε ερώτηση για τα σκουπίδια, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ δήμαρχος που να είναι απολύτως ευχαριστημένος με την καθαριότητα στην πόλη του, επισημαίνοντας ότι με την προμήθεια απορριμματοφόρων και κάδων, καθώς και με τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης, εξ αιτίας του οποίου θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στην πόλη, η κατάσταση την ερχόμενη Άνοιξη θα είναι διαφορετική για όλη την Αθήνα.

Για τη δημόσια χρήση ναρκωτικών, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι τοξικοεξαρτημένοι είναι ασθενείς και τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας κλειστών μονάδων ιατρικώς επιβλεπόμενης χρήσης, προκειμένου να μειωθεί η χρήση ναρκωτικών και ο θάνατος στον δρόμο.

Οι λύσεις βρίσκονται σε μεγαλουπόλεις του εξωτερικού που τις έχουν εφαρμόσει για να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα, ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...