406
Ο Ντιμπάλα της Γιουβέντους σε μια προσπάθειά του στον περσινό τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες | Reuters

Γιουβέντους – Μίλαν: Ο αγώνας που διχάζει (ξανά) όλη την Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 21:04
Ο Ντιμπάλα της Γιουβέντους σε μια προσπάθειά του στον περσινό τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες
|Reuters

Γιουβέντους – Μίλαν: Ο αγώνας που διχάζει (ξανά) όλη την Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 21:04

Αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα θρυλικότερα classico της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Μίλαν και Γιουβέντους συγκρούονται στις 16 Ιανουαρίου στον τελικό του ιταλικού Super Cup, μόνο που αυτή τη φορά η – ποδοσφαιρική κι όχι μόνο – κοινή γνώμη της χώρας έχει διχαστεί για έναν ακόμη λόγο: για τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

Βλέπετε, ο τελικός, κατόπιν ειδικής συμφωνίας της ιταλικής ομοσπονδίας με το Ριάντ, θα διεξαχθεί στη Τζέντα και πέραν των διαμαρτυριών που υπάρχουν για το γεγονός αυτό, έχει προκύψει εδώ και δυο ημέρες μία επιπλέον απόφαση που προκάλεσε σάλο.

Έτσι, στην ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα, αναφέρεται πως οι θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς της εξέδρας του σταδίου «King Abdullah Sports City», θα είναι κρατημένες αποκλειστικά  για άνδρες.

Οι θέσεις που χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες, πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και με καλύτερη θέα είναι διαθέσιμες μόνο σε άνδρες οπαδούς και ονομάζονται «Singles».

Υπάρχει μία ζώνη που ονομάζεται «Οικογένεια» και είναι μικτή, όπου θα μπορούν να βρίσκονται και γυναίκες εφόσον όμως συνοδεύονται από τον σύζυγό τους.

Επιπλέον υπάρχει και η συμβουλή από τη «Lega Serie A» στις γυναίκες από το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τον τελικό το Σούπερ Καπ να φορούν την παραδοσιακή μαύρη φορεσιά της χώρας.

Ο τραπεζίτης Γκαετάνο Μιτσικέ, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, έκανε λόγο για «παραδόσεις της χώρας και νόμους αιώνων που πρέπει να ακολουθήσουμε», ωστόσο όλοι τον κατηγορούν πως κρύβεται πίσω από τα πετροδολάρια καθώς η Lega Serie A έχει συμφωνήσει με τους Σαουδάραβες να γίνουν εκεί τα τρία από τα πέντε επόμενα Σούπερ Καπ, με αντίτιμο 22 εκατ. ευρώ!

Εκ των δριμύτερων επικριτών του Μιτσικέ είναι ο Ματέο Σαλβίνι, χαρακτηρίζοντας πριν λίγες ώρες «αηδιαστικό» το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία.

«Το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ παίζεται σε μια ισλαμική χώρα όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο εκτός αν συνοδεύονται από άνδρες είναι λυπηρό, είναι αηδιαστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών

«Δεν θα πάω να παρακολουθήσω αυτόν τον αγώνα», διεμήνυσε ο Σαλβίνι, φανατικός οπαδός της Μίλαν που μάλιστα είχε βρεθεί πρόσφατα και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

«Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ιταλίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», ήταν η όλο νόημα κατακλείδα του Μιτσικέ, ως άλλη δικαιολογία για… τα λεφτά που είναι πολλά (Αρη).

Κι όλα αυτά ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας… τυπικά επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες, ενώ από τον Ιουνιο του 2018 μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...