248
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα | REUTERS

Γιούνκερ: Αγαπώ τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχασε την αξιοπρέπειά του

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 16:15
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα
|REUTERS

Γιούνκερ: Αγαπώ τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχασε την αξιοπρέπειά του

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 16:15

Την αγάπη και τον σεβασμό του για τον ελληνικό λαό και για την «αξιοπρέπειά» του, επανέλαβε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New Europe, που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

«Αγαπώ το ελληνικό έθνος για πολλούς λόγους και αγαπώ τον ελληνικό λαό γιατί, αν και τιμωρήθηκε για τα λάθη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά του», επισήμανε ο Γιούνκερ, ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε ο ίδιος, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σε πείσμα ορισμένων κρατών-μελών.

«Πρέπει να πω σήμερα, γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο από ό,τι ήταν σε εκείνη την περίοδο, ότι παίξαμε πρωταρχικό ρόλο», είπε, σημειώνοντας ότι «κάποια κράτη-μέλη, και όχι τα μικρότερα» υποστήριζαν ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι «θέμα της Επιτροπής».

«Επομένως, είμαι περήφανος που κράτησα την Ελλάδα εντός της σφαίρας αλληλεγγύης που ονομάζεται ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι, προκειμένου να έχει σωστή εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, εκείνη την εποχή, δεν περιοριζόταν στον ελληνικό Τύπο και τους πολιτικούς, αλλά τηλεφωνούσε καθημερινά σε «φίλους» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία για να του μεταφέρουν την «πραγματικότητα», όπως είπε.

«Ετσι ήξερα για τις δραματικές πτυχές των μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό», είπε και πρόσθεσε: «Αγαπώ τους Ελληνες. Είναι γεγονός».

Τέλος, αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γιούνκερ σημειώνει ότι τον συνάντησε «μόνο για 10 λεπτά».

«Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να γράψει βιβλία και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...