549
Γιόγκα για τους επιβάτες της ιστορικής πτήσης | Quantas

Γιόγκα οι επιβάτες και εγκεφαλογράφημα οι πιλότοι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 22:40
Γιόγκα για τους επιβάτες της ιστορικής πτήσης
|Quantas

Γιόγκα οι επιβάτες και εγκεφαλογράφημα οι πιλότοι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 22:40

Νέα Υόρκη 9:15 το βράδυ.

Το σκοτάδι είχε μόλις τυλίξει την πόλη, όμως στο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner της Qantas Airlines τα φώτα της καμπίνας παρέμεναν ανοιχτά.

Το πλήρωμα ξεκίνησε να μοιράζει στους επιβάτες πικάντικο φαγητό και καφέ προτρέποντας τους να μην κοιμηθούν για τις πρώτες έξι ώρες του ταξιδιού με προορισμό το Σίδνεϊ.

Όλα ήταν έτοιμα για την μεγαλύτερη χρονικά πτήση στην ιστορία.

Η διάρκεια; 19 ώρες και 15 λεπτά. Συνεχόμενα!

Όπως σημειώνουν οι Times, το αεροπλάνο τύπου Boeing 787 Dreamliner, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο JFK σε μια πτήση που τα είχε όλα: συμβουλές για το τζετ λαγκ, εγκεφαλογραφήματα ώστε να μελετηθούν «οι ενδείξεις εγρήγορσης» των πιλότων αλλά και… γιόγκα!

Εγκεφαλογραφήματα για τους πιλότους

Επέβαιναν 50 άτομα συνολικά μαζί με το πλήρωμα.

Ο μέγιστος αριθμός επιβατών στο συγκεκριμένο τζετ της Boeing είναι τα 236 άτομα.

Τα πάντα στην πτήση ήταν προμελετημένα και κατάλληλα «ρυθμισμένα» έτσι ώστε οι επιβάτες να φτάσουν στον προορισμό τους ξεκούραστοι.

Η καθηγήτρια Μαρί Κάρολ, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι μαζί με τους επιβάτες πραγματοποιούσαν πολλές ασκήσεις γυμναστικής αλλά και γιόγκα σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Ασκήσεις γυμναστικής για τους επιβάτες

«Χορέψαμε μέχρι και την “Μακαρένα” μέσα στην καμπίνα των επιβατών!», ανέφερε.

Μετά την πάροδο των πρώτων έξι ωρών το πλήρωμα καμπίνας σέρβιρε κρεμώδη φαγητά και ύστερα χαμήλωσε τα φώτα της καμπίνας προκειμένου οι επιβάτες να κοιμηθούν όχι με ώρα Νέας Υόρκης αλλά με ώρα Σίδνεϊ.

Η προσγείωση στις 7.42 π.μ. ώρα Αυστραλίας σηματοδότησε το τέλος μιας ιστορικής πτήσης. Η αμέσως προηγούμενη μεγαλύτερη πτήση ήταν η αυτή της Singapore Airlines από το Νιούαρκ, του Νιου Τζέρσι (δίπλα στη Νέα Υόρκη) στη Σιγκαπούρη όπου καλύφθηκαν 9.534 μίλια σε 18 ώρες και 45 λεπτά.

Οι επιβάτες σερβιρίστηκαν πλούσια γεύματα πριν πέσουν για ύπνο

Μετά την προσγείωση του Boeing 778 Dreamliner της Quantas στο Σίδνεϊ διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμα του αεροπλάνου αρκούσαν για επιπλέον 90 λεπτά πτήσης!

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Αλαν Τζόις, δήλωσε: «Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για την αυστραλιανή εταιρεία αλλά και για την παγκόσμια αεροπορία. Ξεκινήσαμε με το μεσημεριανό γεύμα και κρατήσαμε τα φώτα για τις πρώτες έξι ώρες, για να ταιριάζει με την ώρα του προορισμού μας».

Πετώντας πάνω από το Σίδνεϊ

Ο επικεφαλής των πιλότων κυβερνήτης Σον Γκόλντινγκ δήλωσε ότι ισχυροί μετωπικοί άνεμοι προκάλεσαν καθυστέρηση στα αρχικά στάδια της πτήσης. «Ήταν μέρος του σεναρίου που είχαμε κάνει για την πτήση. Καταφέραμε να ακολουθήσουμε την βέλτιστη διαδρομή προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το πώς πήγε το ταξίδι και έχουμε αρκετά στοιχεία που θα βοηθήσουν στο να καθιερωθεί η συγκεκριμένη πτήση».

Η πτήση ήταν μέρος του Project Sunrise της Quantas που έχει ως στόχο να καθιερώσει ταξίδια από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ με προορισμό το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Οι επόμενες δοκιμαστικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα: από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ και από την Νέα Υόρκη ξανά στο Σίδνεϊ.

Το πλήρωμα ποζάρει ευτυχισμένο μετά την άφιξη του

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...