465
Φωτογραφία από παλαιότερους εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο της Βούλας | ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατρός στο Ασκληπιείο έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές για να πάρουν πιστοποιητικό!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 13:14
Φωτογραφία από παλαιότερους εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο της Βούλας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατρός στο Ασκληπιείο έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές για να πάρουν πιστοποιητικό!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 13:14

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σχηματίστηκε σε βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο οποίος «πιάστηκε στα πράσα» να κάνει εικονικούς εμβολιασμούς σε -προφανώς- αρνητές των εμβολίων, προκειμένου να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, μετέβη στο Ασκληπιείο μαζί με πέντε ακόμη άτομα, τα οποία όπως ισχυρίστηκε, ήταν φίλοι του και ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά φοβούνταν. Γι’ αυτό και τους συνόδεψε προκειμένου να τους εμβολιάσει ο ίδιος.

Κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού, όμως, νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια και στη συνέχεια να κάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη.

Η νοσηλεύτρια κατήγγειλε αμέσως την απάτη που επιχείρησε ο γιατρός, προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο, με τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου να εξαφανίζεται πάνω στην αναταραχή παίρνοντας μαζί του άλλες τέσσερις δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

H νοσοκόμα ειδοποίησε στη συνέχεια τη διοίκηση του Aσκληπιείου, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στον σχηματισμό της δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό και εικάζεται ότι ο γιατρός είχε σχεδιάσει τους εικονικούς εμβολιασμούς, με αρνητές του εμβολίου, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα αυτά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. ¨Ασκληπιείο¨ Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. «Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και του άρθρου 285 Γ. Κ. «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...