258
Ο Ιερώνυμος με τον Τσίπρα σε αγιασμό στη Βουλή. Η δύο τους φέρεται ότι συναντήθηκαν εν κρυπτώ | SOOC

Γιατί συναντήθηκαν μυστικά τη νύχτα Τσίπρας και Ιερώνυμος;

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2018, 22:08
Ο Ιερώνυμος με τον Τσίπρα σε αγιασμό στη Βουλή. Η δύο τους φέρεται ότι συναντήθηκαν εν κρυπτώ
|SOOC

Γιατί συναντήθηκαν μυστικά τη νύχτα Τσίπρας και Ιερώνυμος;

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2018, 22:08

Μια είδηση που επιβεβαιώνει την προνομιακή σχέση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με την Αρχιεπισκοπή, φιλοξενεί το «Εθνος της Κυριακής», το οποίο σε πρωτοσελίδο ρεπορτάζ του αποκαλύπτει ότι ο Πρωθυπουργός είχε μυστική συνάντηση την περασμένη Τετάρτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο να κρατείται μια τέτοια συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και άρα εκτός πρωτοκόλλου καθώς πρόκειται για δύο θεσμικούς παράγοντες, μια συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας και του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Για παράδειγμα όταν ο κ. Τσίπρας είχε σπεύσει να συναντήσει και να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Σκοπιανό, πριν από κάθε άλλο πολιτικό ή πολιτειακό παράγοντα, εκείνη η επικοινωνία είχε δημοσιοποιηθεί — τώρα όμως όλα έγιναν εν κρυπτώ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αποκαλύτει το «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Η συνάντησή τους, μάλιστα, περιγράφεται ως «νυχτερινή»!

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», με τον κ. Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν στη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News