345
Διατηρείται η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον 35χρονο πιλότο: ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν, δεκαετής κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου τους, συν 1,5 χρόνο για τις ψευδείς καταθέσεις του στις Αρχές, δηλαδή το «θέατρο» για τη δήθεν εισβολή ληστών στο σπίτι των Γλυκών Νερών | INTIMEnews

Γιατί παραιτήθηκε της έφεσης ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 13:30
Διατηρείται η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον 35χρονο πιλότο: ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν, δεκαετής κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου τους, συν 1,5 χρόνο για τις ψευδείς καταθέσεις του στις Αρχές, δηλαδή το «θέατρο» για τη δήθεν εισβολή ληστών στο σπίτι των Γλυκών Νερών
|INTIMEnews

Γιατί παραιτήθηκε της έφεσης ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 13:30

Σε προσωπικούς λόγους, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, απέδωσε ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου την απόφαση του καταδικασθέντος σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου, Καρολάιν Κράουτς, να παραιτηθεί της δίκης σε δεύτερο βαθμό (καθώς και του δικαιώματος συμμετοχής του στην Πανελλαδικές Εξετάσεις εδώ).

«Είναι σημαντικά τα αίτια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. «Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Και λόγω σημαντικών αιτίων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για καθαρά προσωπική επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ομοίως και για τις Πανελλαδικές, είπε ότι ο κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου δεν θα συνεχίσει, «λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος που υπάρχει».

Ακολούθως ο κ. Παπαϊωαννίδης εξήγησε το αυτονόητο, ότι «η παραίτηση [Αναγνωστόπουλου] από την έφεση πρακτικά σημαίνει ότι θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή» (υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν, δεκαετής κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου τους, συν 1,5 χρόνο για τις ψευδείς καταθέσεις του στις Αρχές, δηλ. το «θέατρο» για τη δήθεν εισβολή ληστών στο σπίτι των Γλυκών Νερών).

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα παραμείνει στη φυλακή περίπου 19 χρόνια (16 χρόνια τα ισόβια, συν τα 3/5 από τις ποινές κάθειρξης των 11,5 ετών).

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορος του 35χρονου συζυγοκτόνου έχει αναλυτικά ως εξής:

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...