657
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και το μπάσο του σε πρόσφατη συναυλία του | Wikipedia

Γιατί ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ τα έβαλε με την ιταλική κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 16:24
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και το μπάσο του σε πρόσφατη συναυλία του
|Wikipedia

Γιατί ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ τα έβαλε με την ιταλική κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 16:24

Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντίον Ιταλίας, σημειώσατε 2.

Ο 78χρονος μουσικός, σε ανάρτησή του στο Facebook, επέκρινε έντονα την ιταλική μουσική βιομηχανία για την πολιτική επιστροφής χρημάτων σχετικά με τις δύο συναυλίες του που αναγκάστηκε να ακυρώσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ΜακΚάρτνεϊ είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί ζωντανά για συναυλίες στη Νάπολη και τη Λούκα την περασμένη εβδομάδα, αλλά λόγω κορονοϊού αυτές ακυρώθηκαν, απογοητεύοντας τους ιταλούς θαυμαστές του για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή δεν θα τον έβλεπαν από κοντά και, δεύτερον, όπως προέκυψε κατόπιν, επειδή η διοργανώτρια εταιρεία δεν τους επέστρεψε καν το αντίτιμο τού (αρκετά ακριβού) εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Οπως αναφέρει το περιοδικό Variety, σύμφωνα με την πολιτική της Assomusica, της ιταλικής ένωσης διοργανωτών συναυλιών, στους θαυμαστές προσφέρθηκαν κουπόνια και voucher, αλλά όχι 100% επιστροφή χρημάτων, προκαλώντας την οργή πολλών στο Διαδίκτυο, αλλά και μια φλογερή δήλωση από τον ίδιο τον ΜακΚάρτνεϊ.

«Είναι εξωφρενικό ότι όσοι έχουν πληρώσει για τα εισιτήριά τους δεν παίρνουν τα χρήματά τους πίσω. Χωρίς τους θαυμαστές μας, δεν θα υπήρχαν συναυλίες», αναφέρει η δήλωση, η οποία γράφτηκε στα ιταλικά και δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του μουσικού στο Facebook.

«Διαφωνούμε έντονα με την πρακτική της ιταλικής κυβέρνησης. Σε κάθε άλλη χώρα που επρόκειτο να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι, στους οπαδούς προσφέρθηκαν πλήρεις και 100% επιστροφές χρημάτων. Ο διοργανωτής της συναυλίας μας και οι ιταλοί νομοθέτες πρέπει να κάνουν το σωστό εδώ. Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι που τα δυο αυτά σόου δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν και αυτό αποτελεί μια πραγματική προσβολή για τους οπαδούς μας», καταλήγει η δήλωσή του.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, όσο και αν πίεσε ο ΜακΚάρτνεϊ, τελικά φαίνεται πως θα περάσει αυτό που προβλέπουν εδώ και καιρό η ιταλική κυβέρνηση και οι αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων της.

Μάλιστα, μετά τη δήλωση του ΜακΚάρτνεϊ, ήρθε μια απάντηση της εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών D’ Αllessando e Galli, η οποία υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα των κουπονιών, αναφέροντας την τρομερή ζημιά που προκάλεσε η πανδημία στη ζωντανή ψυχαγωγία.

«Είδαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Κατανοούμε πλήρως την πικρία του καλλιτέχνη για αυτές τις δύο συναυλίες, που θα σηματοδοτούσαν την επιστροφή του στην Ιταλία, και καταλαβαίνουμε τη δυσαρέσκειά του για την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν οι θαυμαστές του, χωρίς να λάβουν άμεση επιστροφή χρημάτων, αλλά απλώς ένα voucher», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Ομως αυτή η φόρμουλα αποζημίωσης είναι ένα εξαιρετικό μέτρο που ο ίδιος ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ το γνώριζε απόλυτα πριν από την ακύρωση και το οποίο, όπως είναι γνωστό, καθιερώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου κρίση που κινδύνευσε να προκαλέσει ένα θανατηφόρο πλήγμα στη μουσική βιομηχανία και τους 400.000 εργαζομένους που συμμετέχουν σε αυτή», προσθέτει, καταλήγοντας με νόημα: «Πιστεύουμε ότι με τα κουπόνια αυτά η κυβέρνηση βρήκε το εργαλείο εκείνο που θα εγγυάται τη σωστή ισορροπία μεταξύ της νόμιμης και λογικής απογοήτευσης του θαυμαστή που δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη συναυλία, αλλά και της ζωτικής ανάγκης για υποστήριξη ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής των ζωντανών συναυλιών».

«Από την πλευρά μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία των θεατών, έχουμε ήδη δεσμευτεί έως το 2021 να πραγματοποιήσουμε σχεδόν όλες τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για το 2020 και εργαζόμαστε σκληρά για να προσθέσουμε και άλλες συναυλίες, προκειμένου να προσφέρουμε στους οπαδούς και τους θαυμαστές μια τεράστια επιλογή από πολλά live events για να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια τους».

Πάντως, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών, πολλοί ήταν εκείνοι οι Ιταλοί που, με μηνύματά τους στα Twitter του ΜακΚάρτνεϊ, του ζητούσαν τη βοήθεια τού προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας τους για να αποζημιωθούν χρηματικά και όχι με κουπόνια.

«Πολ, βοήθησέ μας!», ανέφερε ένα tweet στα αγγλικά από έναν ιταλό θαυμαστή του.

«Οι διοργανωτές αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματά μας! Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν χρήματα να φάνε αυτές τις ώρες της απελπισίας, και κοίτα τι μας έκανε το @diandgiconcerts!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...