301
|

Γιατί ο Μητσοτάκης διαμηνύει ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 11:38

Γιατί ο Μητσοτάκης διαμηνύει ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 11:38

Για μια ακόμη Κυριακή οι εφημερίδες είχαν ως θέμα τον «επικείμενο» ανασχηματισμό. Το πλαίσιο της σχετικής σεναριολογίας ήδη γνωστό: η επόμενη ημέρα ανάταξης της χώρας, μετά την πρώτη φάση της κρίσης του κορονοϊού και η συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης ΝΔ, δημιουργούν έναν συνδυασμό που θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέφτεται μια αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος. Αυτό έγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία με βασικό της θέμα ανέδειξε το δίλημμα:

«Το σχέδιο του ανασχηματισμού και οι φωνές για πρόωρες εκλογές. Ανακατατάξεις στην κυβέρνηση με μετακινήσεις υπουργών και αλλαγές υφυπουργών» έγραψε η εφημερίδα, που θεωρείται ότι έχει καλό και έγκυρο κυβερνητικό ρεπορτάζ. Η «Καθημερινή της Κυριακής» προεξοφλεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές χαρτοφυλακίων ακόμα και κορυφαίων υπουργών σε μια προσπάθεια να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη καλή απόδοση της κυβέρνησής του – και την ίδια ώρα θα υπάρξουν νέα πρόσωπα στα υφυπουργεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ενοχλημένος από τη συζήτηση περί ανασχηματισμού την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν μεγάλα ανοικτά μέτωπα και η κυβέρνηση σε όλες τις μετρήσεις έχει πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους και όχι με σενάρια ανασχηματισμού, που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός.

Στο βαθμό που το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Τζιοβάρα για το protothema.gr δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αυτό είναι και ένα μήνυμα διπλής ανάγνωσης. Πρώτον ο κ. Μητσοτάκης διαβάζει στα περί ανασχηματισμού μια έμμεση αμφιβολία για το έργο της κυβέρνησης (αφού τα πάει καλά, γιατί να χρειάζεται ανασχηματισμός;) και δεύτερον η όλη συζήτηση λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τους υπουργούς του που τελευταία όντως έχουν πυκνώσει τις τηλεοπτικές παρουσίες τους και παρεμβάσεις τους, δείχνοντας μια κάποια αγωνία προβολής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...