466
Η μητέρα του μικρού που συγκίνησε το Διαδίκτυο είχε ουκ ολίγες φορές ποζάρει με εθνικιστικά σύμβολα | Facebook

Γιατί η ιστορία του μικρού που έπεσε θύμα bullying δεν είναι τελικά τόσο αθώα;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 18:15
Η μητέρα του μικρού που συγκίνησε το Διαδίκτυο είχε ουκ ολίγες φορές ποζάρει με εθνικιστικά σύμβολα
|Facebook

Γιατί η ιστορία του μικρού που έπεσε θύμα bullying δεν είναι τελικά τόσο αθώα;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 18:15

Τα λόγια και οι σπαραγμοί του μικρού Κίτον Τζόουνς δύσκολα μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Ο μαθητής στάθηκε δίπλα στην μητέρα του και της εξομολογήθηκε ότι πέφτει θύμα bullying από τους συμμαθητές του. Εκείνη κατέγραψε την συγκινητική στιγμή σε βίντεο και στην συνέχεια το ανέβασε στο Διαδίκτυο. Και φυσικά τότε, ο μαγικός κόσμος των κοινωνικών δικτύων ανέλαβε δράση.

Η εξομολόγηση του μικρού έγινε πολύ γρήγορα viral και χιλιάδες άνθρωποι θέλησαν να τον βοηθήσουν. Κάπου εκεί όμως η ιστορία άρχισε να περιπλέκεται.

Σε μία παράξενη κίνηση, η μητέρα του μικρού φαίνεται να δημιούργησε έναν διαδικτυακό έρανο για να μαζέψει χρήματα για τον γιο της. Κάποιοι ψέλλισαν ότι αυτό δεν είναι και τόσο σωστό με την μητέρα να διαψεύδει πως έχει ξεκινήσει τέτοια προσπάθεια. Η σελίδα του εράνου στην συνέχεια «κατέβηκε», όμως είχε προλάβει να συγκεντρώσει 60.000 δολάρια.

Κάποιοι τότε άρχισαν να ψάχνουν και το παρελθόν της μητέρας του μικρού. Γρήγορα λοιπόν βρέθηκαν αρκετά ρατσιστικά σχόλια από τους λογαριασμούς της μητέρας του αλλά και αρκετές φωτογραφίες της ίδιας να ποζάρει περήφανα με την σημαία του αμερικάνικου νότου αλλά και με μικρά όπλα. Κάπου εκεί το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, καθώς έγιναν γνωστά και τα αίτια της «παρενόχλησης» που δέχθηκε ο μικρός στο σχολείο.

25299164_1990660777818712_6848291275874747531_n

Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, ο μικρός έβριζε τους έγχρωμους συμμαθητές του και εκείνοι απλά του απάντησαν. Προφανώς ο μικρός, έχοντας αυτά τα ρατσιστικά… ακούσματα μέσα στο σπίτι του, θεώρησε πως είναι σωστό να χαρακτηρίζει «νέγρους» τους συμμαθητές του.

Μάλιστα η μητέρα φαίνεται ότι έσπευσε να εκμεταλλευτεί αμέσως τη δημοσιότητα του γιου της προκειμένου να βγάλει εύκολα χρήματα. Αυτό προκύπτει και από την μαρτυρία ενός διάσημου αθλητή του MMA. O Τζόε Σκίλινγκ λοιπόν επικοινώνησε με την μητέρα του μικρού, προκειμένου να προσκαλέσει τον Κίτον και την οικογένειά του σε έναν αγώνα που θα έδινε. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αυτό που θέλει είναι να την βοηθήσει στον έρανο που έχει ξεκινήσει…

Φυσικά, ο Τζόε μετάνοιωσε για την κίνηση του και δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.

Σε αυτήν την ιστορία λοιπόν περικλείεται όλη η δύναμη των κοινωνικών δικτύων. Μια γυναίκα φαίνεται ότι χρησιμοποίησε τον γιο της για να βγάλει χρήματα και αρχικά τα κατάφερε. Το μισό Χόλιγουντ και δεκάδες χιλιάδες απλοί άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν (και από το υστέρημά τους) τον μικρό που γνώρισαν μέσα από ένα βίντεο εξομολόγησης.

Η διασημότητα που πήρε το θέμα όμως δεν μεταφράστηκε μόνο σε χρήματα και δηλώσεις αλληλεγγύης. Εβγαλε στην επιφάνεια και μια άλλη πτυχή της ιστορίας που η αλήθεια είναι δεν φαίνεται τόσο αθώα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...