433
Το ζεύγος Ολάντ – Γκαγιέ σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν «σνόμπαρε» τη σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2020, 12:29
Το ζεύγος Ολάντ – Γκαγιέ σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν «σνόμπαρε» τη σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2020, 12:29

«Πυρ και μανία» έγινε με την Μπριζίτ Μακρόν η νυν σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, επειδή η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας όχι μόνο δεν της έστειλε επίσημη πρόσκληση σε γεύμα που παρέθεσε στο Ελιζέ για όλες τις πρώην προκατόχους της, αλλά αντ’ αυτής κάλεσε στη θέση της… την επί επτά χρόνια σύντροφο του Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ!

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Στη συνέχεια, η 47χρονη ηθοποιός έστειλε μια οργισμένη επιστολή στην 66χρονη Μακρόν, με την οποία… λίγο έως πολύ την εγκαλεί για την απρέπειά της αυτή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το γεύμα έγινε στο Ελιζέ το 2019 αλλά η αποκάλυψη έγινε μετά από ένα αφιέρωμα στο ζεύγος Ολάντ – Γκαγιέ στο περιοδικό Paris Match.

Η Γκαγιέ – η κρυφή ερωτική σχέση της οποίας με τον Ολάντ, την εποχή που ο τότε γάλλος πρόεδρος διατηρούσε ακόμη επισήμως δεσμό με την Τριερβελέρ, είχε προκαλέσει πάταγο στη Γαλλία όταν βγήκε στη φόρα το 2014 – είχε προκαλέσει και προ μηνών αίσθηση στο δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο της χώρας, λόγω της απουσίας της από την κηδεία του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ, αν και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο λόγος ήταν ότι η Γκαγιέ «δεν άντεχε να συναντηθεί με το ζεύγος Μακρόν».

Στην κηδεία αυτή, στις 29 του περασμένου Σεπτέμβρη, παρέστησαν ο Μακρόν, ο Σαρκοζί, πολλοί Γάλλοι πολιτικοί και ξένοι ηγέτες, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ενώ ο Ολάντ είχε πάει ασυνόδευτος.

Ο Σαρκοζί είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ την κρυφή σχέση του Ολάντ με την Γκαγιέ;

Το Paris Match αναφέρει ακόμη ότι η Γκαγιέ χαρακτήρισε «προδότη» τον Μακρόν:

«Δεν αντέχει τον τρόπο με τον οποίο [το ζεύγος Μακρόν] άλλαξε στρατόπεδο και έκοψε την κρατική επιχορήγηση στο ίδρυμα του Ολάντ, ούτε το γεγονός ότι προσέγγισαν φιλικά το ζεύγος Σαρκοζί».

Προ ημερών δύο δημοσιογράφοι της Le Monde αποκάλυψαν σε ραδιοφωνική εκπομπή του Europe 1 ότι πιθανώς ο ίδιος ο Σαρκοζί να ήταν που ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τις μυστικές επισκέψεις του Ολάντ στη Γκαγιέ, από το 2013-14, την εποχή που είχε ακόμη επισήμως δεσμό με την Τριερβελέρ.

Ο Φαμπρίς Λομ και ο Ζεράρ Νταβέ υποστήριξαν ότι ο Σαρκοζί τους είχε καλέσει στο γραφείο του ενοχλημένος με την έρευνά τους για τις καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών στη διάρκεια της καμπάνιας επανεκλογής του στην προεδρία το 2012.

Οργισμένος ο Σαρκοζί φέρεται να τους είπε, όπως λένε, «να κοιτάξουν τις δουλειές του Ολάντ» προσθέτοντας ότι σύμφωνα με φήμες ο τελευταίος έφευγε με σκούτερ από το Ελιζέ για να συναντήσει πολύ συχνά την ηθοποιό.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν έψαξαν το θέμα, αλλά η είδηση έσκασε τρεις μήνες αργότερα σε γαλλικά ταμπλόιντ με πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του Ολάντ πάνω σε σκούτερ να επισκέπτεται το διαμέρισμα της Γκαγιέ στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...