227
Η φωτογραφία του Γκριζμάν που προκάλεσε αντιδράσεις | Instagram

Γιατί είναι ρατσιστική αυτή η φωτογραφία του Γκριζμάν;

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:03
Η φωτογραφία του Γκριζμάν που προκάλεσε αντιδράσεις
|Instagram

Γιατί είναι ρατσιστική αυτή η φωτογραφία του Γκριζμάν;

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:03

Ζούμε στην εποχή της παντοκρατορίας των κοινωνικών δικτύων. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις ζωές των διάσημων συμπολιτών μας και να τις σχολιάζουν με καλό ή κακό τρόπο. Και είναι φορές που τα πράγματα ξεφεύγουν, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε ο γάλλος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριζμάν. Γνωστός μπασκετόφιλος, ο 26χρονος Γάλλος θέλησε να τιμήσει την θρυλική ομάδα επίδειξης μπάσκετ, τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς, κάνοντας μία ολική μεταμφίεση με την στολή τους: έβαψε με μαύρο χρώμα το πρόσωπο και το σώμα του.

Τα περισσότερα μέλη των Γκλομπτρότερς υπήρξαν Αφροαμερικανοί, καθώς η ομάδα επίδειξης που ιδρύθηκε το 1926, ήταν εκτός των άλλων μια διέξοδος για τους μαύρους και μια απάντηση στις «μόνο για λευκούς» ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

griezman

Υπήρχαν αρκετοί λοιπόν που θεώρησαν ότι ο Γκριζμάν με την γκροτέσκο-κωμική εμφάνισή του έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο! Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από την ανάρτησή της φωτογραφίας, το tweet του 26χρονου επιθετικού της Ατλέτικο είχε πάνω από 2.300 σχόλια, αρκετά εκ των οποίων ήταν επιθετικά προς τον Γάλλο και χαρακτήριζαν την εμφάνιση αυτή «υποτιμητική» για τους μαύρους.

Μετά τον σχετικό θόρυβο, ο Γκριζμάν κατέβασε την φωτογραφία και απάντησε: «Ηρεμήστε παιδιά… Είμαι θαυμαστής των Harlem Globetrotters και ήθελα να τους τιμήσω»!

O θόρυβος κόπασε όμως το ερώτημα παραμένει. Ηταν πράγματι ρατσιστική αυτή η εμφάνιση του άσου της Ατλέτικο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...