283
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γιατί δεν θα πάει τελικά ο Μητσοτάκης στο Μόναχο

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 11:11
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γιατί δεν θα πάει τελικά ο Μητσοτάκης στο Μόναχο

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 11:11

Η εγχώρια πολιτική επικαιρότητα, αλλά και οι ευαίσθητες διπλωματικές ισορροπίες εν μέσω Λιβυκού, φαίνεται ότι προκάλεσαν ανατροπές στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να συμμετάσχει στην κορυφαία διεθνώς Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο που θα διεξαχθεί το τριήμερο 14-16 Φεβρουαρίου – ωστόσο η παρουσία του ακυρώθηκε.

Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα μεταβούν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που θα ταξιδέψει απευθείας από την Αλγερία, και ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οπως παρατήρησαν «Τα Νέα» την Παρασκευή, η απόφαση της τελευταίας στιγμής για τη μη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Μόναχο καταγράφηκε ενώ είναι σε εξέλιξη διπλωματικές διεργασίες με στόχο η Ελλάδα να έχει θέση στη νέα συνάντηση για τη Λιβύη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, στις 16 Φεβρουαρίου, στην ίδια πόλη.

Φαίνεται, πάντως, ότι ύστερα από μια περίοδο εξωστρέφειας του Πρωθυπουργού –με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό, από το Νταβός και το Παρίσι ως το Ριάντ και το Αμπου Ντάμπι– επιχειρείται μια στροφή προς την εσωτερική ατζέντα.

Η ακύρωση του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στο Μόναχο συμπίπτει με την απόφασή του να σηκώσει το γάντι που έριξε η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) για τα εργασιακά και να ζητήσει ειδική συζήτηση στη Βουλή για τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που ξεκινά η διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ως πιο σημαντικό και κρίσιμο θεωρείται το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο Μόναχο δεν αναμενόταν να υπάρξει κάποιο κομβικό ραντεβού, ούτε φυσικά με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Για το δε Λιβυκό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επέμεινε ότι «επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε όλες τις συζητήσεις», όμως ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, έχει προαναγγείλει πρόσκληση όσων συμμετείχαν και στην πρώτη συνεδρίαση στο Βερολίνο, όπου δεν είχε προσκληθεί η Ελλάδα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...