264
Η Νιου Κιμ μας δείχνει τα φτερά της. Τελικά «έπεισε» δύο Κινέζους να δώσουν 1,6 εκατομμύρια ευρώ για χάρη της | REUTERS/Yves Herman

Γιατί αυτό το περιστέρι δημοπρατήθηκε για 1,6 εκατ. ευρώ;

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 16:16
Η Νιου Κιμ μας δείχνει τα φτερά της. Τελικά «έπεισε» δύο Κινέζους να δώσουν 1,6 εκατομμύρια ευρώ για χάρη της
|REUTERS/Yves Herman

Γιατί αυτό το περιστέρι δημοπρατήθηκε για 1,6 εκατ. ευρώ;

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 16:16

Μιλάμε για ένα απίστευτο «ροντέο» σε δημοπρασία. Και φυσικά για μία τιμή πέρα από κάθε φαντασία αφού πρόκειται για ένα περιστέρι.

Η Νιού Κιμ, λοιπόν, ένα αγωνιστικό περιστέρι δύο ετών, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ καθώς πουλήθηκε έναντι 1,6 εκατ. ευρώ σε μια δημοπρασία που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Οι προσφορές για το περιστέρι είχαν ήδη φτάσει το 1,32 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1,25 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2019, για ένα άλλο βελγικό περιστέρι, τον Αρμάντο.

Η όμορφη Νιου Κιμ

Ο ενθουσιασμός των Κινέζων για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων αγωνιστικών περιστεριών έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των τιμών πώλησης των πουλιών αυτών με τα βελγικά πτηνά να θεωρούνται τα καλύτερα.

«Το ποσό αυτά είναι αδιανόητο, γιατί εκτός των άλλων η Νιού Κιμ είναι γένους θηλυκού. Ο Αρμάντο ήταν γένους αρσενικού. Συνήθως ένα αρσενικό έχει μεγαλύτερη αξία από ένα θηλυκό γιατί μπορεί να αποκτήσει περισσότερους απογόνους», δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters ο Νικολάας Γκίζελμπρεχτ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του οίκου «Pipa».

Όπως είπε ο ίδιος, η Νιού Κιμ είναι μόλις δύο ετών και έχει τρέξει μόνο το 2018 κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αγωνιστικού πουλιού στο Βέλγιο και λαμβάνοντας έτσι πρόωρη σύνταξη. Οι προσφορές είχαν ξεκινήσει από 200 ευρώ στις 2 Νοεμβρίου, αλλά ανήλθαν σε 1,31 εκατ. ευρώ από έναν νοτιοαφρικανικό όμιλο μέσα σε 90 λεπτά. Δύο πλούσιοι κινέζοι συλλέκτες το ξεπέρασαν τελικά την Κυριακή

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βρισκόμαστε σε απόλυτο σοκ», είπε ο Κουρτ βαν ντε Βάουβερ, η οικογένεια του οποίου εξέθρεψε την Νιού Κιμ και στην οποία ανήκε το περιστέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...