710
Η Αντιέν θεωρείται μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες στην πατρίδα της | Facebook

Γιατί αυτή η τραγουδίστρια κοιμάται με αυτοκόλλητη ταινία στο στόμα της;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 22:30
Η Αντιέν θεωρείται μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες στην πατρίδα της
|Facebook

Γιατί αυτή η τραγουδίστρια κοιμάται με αυτοκόλλητη ταινία στο στόμα της;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 22:30

Η Aντιέν, μια τραγουδίστρια από την Ινδονησία, πριν λίγα 24ωρα σόκαρε τους θαυμαστές της όταν ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram με την ίδια, τον άντρα της και το δίχρονο γιο της με ταινίες στο στόμα.

Αποκάλυψε ότι η ίδια και η οικογένειά της, εδώ και τρεις μήνες, εφαρμόζουν μια τεχνική που ονομάζεται Buteyko (Μπουτιέκο) που σε βοηθά να βρεις τρόπους να αναπνέεις καλύτερα από τη μύτη.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να βάλεις αυτοκόλλητη ταινία στο στόμα.

Η τεχνική αυτή, όπως λέει η ίδια, την έχει βοηθήσει να κοιμάται καλύτερα, δεν έχει πλέον ξηρό λαιμό, ενώ βελτίωσε και την κακή μυρωδιά του στόματός της.

Τι είναι το Buteyko

Όπως αναφέρει το BBC, είναι μια τεχνική που εφαρμόστηκε πρώτη φορά από έναν σοβιετικό γιατρό, με το όνομα Κονσταντίν Μπουτιέκο, ο οποίος πίστευε ότι προβλήματα στην αναπνοή, και ειδικότερα το άσθμα, συνδέονται με τον τρόπο που αναπνέει κάποιος.

Ο Μπουτιέκο θεωρούσε ότι εάν οι ασθενείς μάθουν να αναπνέουν σωστά, μέσω της μύτης, τα αναπνευστικά προβλήματα θα εξαφανίζονταν.

Σχεδόν 70 χρόνια μετά την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε, αυτή η εναλλακτική θεραπεία παραμένει δημοφιλής, ενώ οι οπαδοί του Buteyko λένε ότι έχουν δει τρομακτική βελτίωση στην αναπνοή τους.

Το Buteyko εκτιμάται ότι βελτιώνει πολλές παθήσεις, από τον διαβήτη μέχρι το ADHD και την κατάθλιψη -κυρίως όμως, την άπνοια.

Η άπνοια συμβαίνει όταν ο αεραγωγός εμποδίζεται ή μπλοκάρεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του ύπνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, κατάθλιψη και άλλες παθήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι πάσχοντες από άπνοια ροχαλίζουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anaku Askara Biru (@teamkawa) στις

Ο Πάτρικ Μακίον, ιδρυτής της Διεθνούς Κλινικής Buteyko, είπε στο BBC ότι «η αναπνοή από το στόμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA) επειδή μπορεί να ωθήσει τη γλώσσα προς τα πίσω και να φράζει τον αεραγωγό. Κρατώντας το στόμα κλειστό, λέει, μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό».

Βέβαια υπάρχουν και γιατροί που διαφωνούν με την μέθοδο.

«Καταλαβαίνω γιατί είναι προτιμότερο να αναπνέουμε από τη μύτη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους γιατί έχουν πρόβλημα να αναπνεύσουν από τη μύτη», λέει στο BBC η Κάθλιν Γιάρεμτσουκ, χειρούργος και ειδική στα θέματα του ύπνου στο Ντιτρόιτ.

«Όποιος πάσχει από άπνοια, λέει, δεν μπορεί να την σταματήσει απλά κρατώντας το στόμα κλειστό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...