173
Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός |

Γιάννης Σγουρός για το Μάτι: οι πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται απροστάτευτοι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 12:54
Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
|

Γιάννης Σγουρός για το Μάτι: οι πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται απροστάτευτοι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 12:54

Ισχυροποίηση των μηχανισμών προστασίας από το κράτος, ζητά ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Σγουρός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τις απαντήσεις για ό,τι έγινε θα περιμένουμε να τις δώσει η Δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί προστασίας των πολιτών, ώστε κανείς να μην αισθάνεται απροστάτευτος και αβοήθητος από το ίδιο το κράτος.

Η δήλωση του κυρίου Σγουρού

«Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σαν σήμερα, στις 23 Ιουλίου του 2018 ο χρόνος σταμάτησε. Το κράτος κατέρρευσε. Εναν χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοικτές. Πολλά τα γιατί και τα αναπάντητα ερωτηματικά. Ας ελπίσουμε τις απαντήσεις να τις δώσει άμεσα η ελληνική δικαιοσύνη. Ενα είναι το χρέος της Πολιτείας. Να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιο εφιάλτη. Να ισχυροποιήσουμε τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας, πρόληψης και άμυνας από φυσικές καταστροφές. Είμαστε ευάλωτοι και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι πολίτες δεν πρέπει να αισθανθούν ποτέ ξανά απροστάτευτοι και αβοήθητοι από το ίδιο τους το κράτος».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...