307
Ο Γιάννης έτοιμος για τους αγώνες στην Κίνα | IntimeNews

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 19:10
Ο Γιάννης έτοιμος για τους αγώνες στην Κίνα
|IntimeNews

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 19:10

Για τους περισσότερους καλαθοσφαιριστές, ο νούμερο ένα στόχος είναι η κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος του NBA ή ενός ατομικού επάθλου (όπως αυτό του καλύτερου παίκτη στο NBA). Ομως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι συνηθισμένος παίκτης.

«Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα» δήλωσε ο MVP του NBA, ο οποίος ετοιμάζεται να διεκδικήσει με την εθνική μας ομάδα μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αντετοκούνμπο προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, έχοντας τους εξωπραγματικούς μέσους όρους των 27,7 πόντων, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ και 1,5 τάπες. Στην προσπάθεια του για την κατάκτηση του χρυσού θα έχει στο πλευρό του και δύο από τους αδερφούς του, τον Θανάση που υπέγραψε στους Μιλγουόκι Μπακς και τον Κώστα, που από του χρόνου θα αγωνίζεται μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς, στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Από ότι φαίνεται από τις δηλώσεις του, ο Γιάννης δεν μπορεί να περιμένει για να αγωνιστεί με τους αδερφούς του. «Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συναίσθημα να είμαστε όλοι μαζί» είπε, συμπληρώνοντας: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ και να το πετύχουμε. Για αυτό ξέρω ότι η μητέρα μας είναι περήφανη, όπως και ο πατέρας μας, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι μας προσέχει από τον ουρανό».

Το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι η τρίτη διοργάνωση στην οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, μετά το Ευρωμπάσκετ του 2015 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, με την Ελλάδα να τερματίζει 5η και 9η αντίστοιχα.

Ο έλληνας αστέρας του NBA, όμως, δεν έχει βοηθήσει τη χώρα του μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός. Το προηγούμενο καλοκαίρι δώρισε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στο μάτι, το οποίο θα χτιστεί στο οικολογικό πάρκο Ραφήνας. Ακόμη, πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση της Antetokounbros Academy, μαζί με τα αδέρφια του, η οποία θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...