541
Η Στέισι Εϊμπραμς στο βήμα πριν από την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Ατλάντα της Πολιτείας Τζόρτζια, την παραμονή των εφετινών προεδρικών εκλογών | REUTERS/Brandon Bell

Για τον έλεγχο της Γερουσίας όλα παίζονται στην Τζόρτζια

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 17:51
Η Στέισι Εϊμπραμς στο βήμα πριν από την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Ατλάντα της Πολιτείας Τζόρτζια, την παραμονή των εφετινών προεδρικών εκλογών
|REUTERS/Brandon Bell

Για τον έλεγχο της Γερουσίας όλα παίζονται στην Τζόρτζια

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 17:51

Πριν από λίγες ημέρες το συγκεντρωμένο στο κέντρο της Ατλάντα πλήθος πανηγύριζε με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Οι άνθρωποι χόρευαν στα πάρκα, κρατώντας στην αγκαλιά τα παιδιά τους γράφει η Corriere della Sera.

Μέσα σε αυτούς ξεχώριζε μία κοπέλα που κρατούσε μία πινακίδα με την επιγραφή «Η Στέισι Εϊμπραμς για κυβερνήτης!». Ηταν ένα απομεινάρι από έναν αγώνα, προ διετίας, ο οποίος δεν κερδήθηκε για την υποψήφια των Δημοκρατικών, όμως σημάδεψε το πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν είχε πει τότε ότι υπήρξε νόθευση της διαδικασίας διά της αφαίρεσης από τα μητρώα 107.000 ονομάτων μαύρων εκλογέων!

Πανηγυρισμοί για την ήττα του Τραμπ στους δρόμους της Ατλάντα στις 7 Νοεμβρίου (REUTERS/Brandon Bell)

Η Εϊμπραμς, δυναμική πολιτικός, 46 χρόνων, με καριέρα στη δικηγορία και ταλέντο στη συγγραφή μυθιστορημάτων, αμφισβήτησε την αντιδραστική διοίκηση του λευκού «τραμπιστή» κυβερνήτη Μπράιαν Κεμπ, 57 ετών, όμως ηττήθηκε. Για την ίδια και τους Δημοκρατικούς εκείνες ήταν «κλεμμένες εκλογές», δηλαδή έλεγαν το ίδιο ακριβώς που λένε για τις εφετινές προεδρικές εκλογές και οι οπαδοί του Τραμπ…

Χοροί και τραγούδια στην Ατλάντα στις 7 Νοεμβρίου, μόλις ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η επικράτηση του Μπάιντεν (REUTERS/Brandon Bell)

Μετά τις αθρόες εξαφανίσεις ψηφοφόρων από τους καταλόγους με ευθύνη του Κεμπ, η Εϊμπραμς ανέλαβε δράση αποκατάστασής τους και πραγματοποίησε εγγραφές νέων ψηφοφόρων ώστε να λάβουν μέρος στη διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου. Κατά τούτο, η ίδια συνέβαλε αποφασιστικά στην επικράτηση των Δημοκρατικών και του Μπάιντεν σε αυτή τη νότια Πολιτεία. Τώρα, μετά τη νίκη του Μπάιντεν, η Εϊμπραμς δεν έχασε καιρό. Εμφανίστηκε στο δίκτυο CNN και δήλωσε: «Δεν τελείωσε τίποτα!»

Το ιταλικό Μέσο αναφέρει ότι πολλοί έχουν εξαντληθεί από τις διάφορες εκλογές, ωστόσο στην Τζόρτζια στις 5 Ιανουαρίου θα υπάρξουν δύο ψηφοφορίες στις οποίες οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να πάρουν από τους Ρεπουμπλικάνους δύο έδρες της Γερουσίας. Εάν τα καταφέρουν, θα μπορούσε ο δυσμενής για τους Δημοκρατικούς συσχετισμός δύναμης στο Σώμα αυτό να ισοσκελιστεί, να προκύψει δηλαδή ισοπαλία εδρών 50 – 50 (και έτσι, με την προσθήκη της ψήφου της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις που προεδρεύει στο Σώμα) να καταστεί ευκολότερη υπόθεση η μεταρρυθμιστική διακυβέρνηση για τον Μπάιντεν).

Οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι για τη Γερουσία είναι ο πάστορας Ράφαελ Γουόρνοκ, και ο 33χρονος Τζον Οσοφ, δημοσιογράφος. Αυτοί οι δύο διεκδικούν τους ρεπουμπλικανικούς θώκους της ζάπλουτης Κάλι Λόεφλερ και του Ντέιβιντ Πέρντιου, τους οποίους καθημερινώς στηρίζει και μέσω των σόσιαλ μίντια ο κυβερνήτης Κεμπ.

O πάστορας, πάντως, στα δικά του τιτιβίσματα επιμένει ότι προηγείται σε δημοφιλία της αντιπάλου του:

Και ο νεαρός δημοσιογράφος ζητάει την υποστήριξη κάθε δημοκράτη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...