232
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι στη σύνοδο G20 - για την ώρα αρκούνται σε ανεπίσημες συναντήσεις | REUTERS/Carlos Barria

Για το 2018 μετατίθεται η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 12:13
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι στη σύνοδο G20 - για την ώρα αρκούνται σε ανεπίσημες συναντήσεις
|REUTERS/Carlos Barria

Για το 2018 μετατίθεται η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 12:13

Του χρόνου -και βλέπουμε- θα γίνει η επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, όπως αναφέρει το BBC.

Το ενδεχόμενο επίσκεψης ανάμεσα στους δύο στενούς συμμάχους έχει έλθει στο προσκήνιο σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ.

Σε μια πρώτη επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο, η Τερέζα Μέι είχε μεταφέρει πρόσκληση της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για την επίσκεψη, κάποια αρχική προετοιμασία είχε αρχίσει για το καλοκαίρι, αλλά μια σειρά γεγονότων καθυστέρησαν κατά πολύ την υλοποίηση.

Η προσφυγή της κυβέρνησης Μέι σε εκλογές στις 8 Ιουνίου καθυστέρησε και άλλο την επίσκεψη, η οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνοδευόταν από διαμαρτυρίες ενώ φέρεται να έκανε τον Τραμπ να έχει και αυτός δεύτερες σκέψεις.

Ο Τύπος ανέμενε να υπάρχει κάποια αναφορά στον Λόγο του Θρόνου, ο οποίος γράφεται από την κυβέρνηση, αλλά εκφωνείται από την βασίλισσα, ωστόσο ούτε και εκεί γινόταν κάποια αναφορά. Αυτό ήταν σαφή ένδειξη ότι η επίσκεψη θα αναβαλόταν, στην καλύτερη περίπτωση, για το φθινόπωρο.

Πάντως η επίσκεψη δεν έχει ακυρωθεί εντελώς, καθώς Λονδίνο και Ουάσινγκτον αναζητούν επιλογές για την υλοποίηση της επίσκεψης, παρά το ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο πρώην ηγέτης των Δημοκρατικών Τιμ Φάρον είχαν ζητήσει την ακύρωση.

Ενα άλλο ζήτημα που είχε τεθεί ήταν γιατί να γίνει τόσο γρήγορα μετά την ανάληψη των καθηκόντων η επίσκεψη, την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφτεί το Λονδίνο 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των δικών του καθηκόντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...