395
Τα κινητά τηλέφωνα κλέβουν από τον ποιοτικό χρόνο μιας οικογένειας | youtube

Για ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας κλείστε το κινητό τηλέφωνο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 18:42
Τα κινητά τηλέφωνα κλέβουν από τον ποιοτικό χρόνο μιας οικογένειας | youtube

Για ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας κλείστε το κινητό τηλέφωνο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 18:42

Η Vodafone, έπειτα από έρευνα με την εταιρεία ερευνών Focus Bari, εντόπισε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Ελλάδας δεν ξεπερνά τα 48 λεπτά.

Αναλυτικά, βάσει της πανελλαδικής έρευνας, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 γονέων με παιδιά έως 18 χρόνων, οι γονείς θεωρούν ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνά όλη η οικογένεια μαζί, είναι 3 ώρες -κατά μέσο όρο- την ημέρα, με το 80% να τονίζει ότι ο χρόνος αυτός είναι λιγότερος από αυτόν που θα ήθελαν.

Στην πράξη όμως, έπειτα από αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της οικογένειας (μεθοδολογία Day After Recall), ο ποιοτικός χρόνος που περνά συνολικά η οικογένεια είναι σημαντικά μικρότερος – μόλις 48 λεπτά, κατά μέσο όρο, την ημέρα.

Untitled

Οσο για τον χρόνο που περνούν μαζί τα μέλη των οικογενειών, κατά 42% βασική τους δραστηριότητα είναι ένα γεύμα, για το 16% η παρακολούθηση μιας ταινίας ή ενός βίντεο, ακολουθεί το παιχνίδι για το 12% των ερωτώμενων, ενώ το 7% έκαναν περίπατο.

Η ανάγκη για ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σιώμο, Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, «ποιοτικός χρόνος είναι αυτός κατά τον οποίο οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μοιράζονται εμπειρίες, κάνουν δραστηριότητες όλοι μαζί σαν οικογένεια που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς, γνωσιολογικό, ψυχοκινητικό και συναισθηματικό».

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ

Συμβουλές

  • Μη σπαταλάτε τον χρόνο που έχετε τώρα! Περάστε ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο μαζί με την οικογένειά σας και παρέχετε στα παιδιά όλα αυτά τα πολύτιμα που μόνο η οικογένεια μπορεί να προσφέρει! Πρακτικά, θα μπορούσε να σημαίνει:

–να απενεργοποιείς το τηλέφωνο όταν τρώτε όλοι μαζί σαν οικογένεια, όταν διαβάζεις ένα παραμύθι μαζί με το παιδί, όταν κάνετε βόλτα

–να το ακούς πραγματικά

–να του επιτρέπεις να συμμετέχει ενεργά σε θέματα που το απασχολούν ώστε να ακούγονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι ανησυχίες του,

–να του παρέχεις ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

  • Η κατάλληλη στιγμή για να επιτευχθούν όλα αυτά είναι το τώρα γιατί τα παιδιά θα μεγαλώσουν τόσο γρήγορα και θα απομακρυνθούν από την οικογένεια, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν οι γονείς.

εσδφσδφ

  • Οταν η οικογένεια περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί γίνεται ισχυρότερη και παραμένει ενωμένη τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...