203
Οι βρ;αχονησίδες Ιμια |

Για -εκ νέου- σκηνικό έντασης στα Ιμια μιλούν τουρκικά ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2017, 21:56
Οι βρ;αχονησίδες Ιμια
|

Για -εκ νέου- σκηνικό έντασης στα Ιμια μιλούν τουρκικά ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2017, 21:56

Αναφορές για άλλο ένα επεισόδιο στα Ιμια, κατά το οποίο σκάφη της Ελλάδας καλούσαν σκάφη της Τουρκίας σε αποχώρηση από τα χωρικά της ύδατα, κάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως υποστηρίζουν, η ένταση ξεκίνησε το πρωί το Κυριακής και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού Λιμενικού Σώματος παραβίασαν έξι φορές τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των τουρκικών μέσων, τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες τα ελληνικά, ενώ τα συνέδραμε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις. Προσθέτουν ότι τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες επί τρεις ώρες και ότι κάποιες φορές τα πλοία της μίας πλευράς έφτασαν «σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο» με τα πλοία της άλλης.

Πυκνή ήταν και η επικοινωνία στον ασύρματο με την μία πλευρά να καλεί την άλλη να αποχωρήσει.

Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

Από τις αρχές του έτους, η ένταση στην ευρύτερη περιοχή δεν λέει να κοπάσει. Προ εβδομάδων μάλιστα εμφανίστηκαν ξαφνικά οι αρχηγοί των τουρκικών επιτελείων που «επιθεώρησαν» την περιοχή.

Υπενθυμίζεται μη ότι μόλις χθες Σάββατο βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παραχώρησε» στην Ελλάδα 17 νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για ισχυρισμό που έχει διατυπωθεί και άλλες φορές από τούρκους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...