382
O Φαίδων Βόβολης πρωτοστατεί σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών που έγινε στην Αττική (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Για ακόμη έξι μήνες αναστέλλεται η άδεια του αντιεμβολιαστή γιατρού Φαίδωνα Βόβολη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 18:38
O Φαίδων Βόβολης πρωτοστατεί σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών που έγινε στην Αττική (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Για ακόμη έξι μήνες αναστέλλεται η άδεια του αντιεμβολιαστή γιατρού Φαίδωνα Βόβολη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 18:38

Για ακόμη έξι μήνες, δηλαδή συνολικά ένα έτος, αναστέλλεται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τον κορονοϊό.

Την απόφαση έλαβε πρόσφατα το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και αναμένεται, τυπικά, να λάβει και την έγκριση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προκειμένου να επικυρωθεί.

Το πειθαρχικό όργανο είχε επιβάλλει για πρώτη φορά στις αρχές Οκτωβρίου (εδώ) ποινή αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ τώρα, επανέρχεται επιβάλλοντάς του και νέα εξάμηνη αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον ο καρδιολόγος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το ιατρείο του για έναν ολόκληρο χρόνο.

Την ανακοίνωση της νέας πειθαρχικής απόφασης έκανε ο ίδιος γνωστή μέσω βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα. «Προφανώς θυμάστε τους 6 μήνες αναστολής του ιατρείου μου, που μου έβαλαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πριν από λίγο καιρό, εξαιτίας του ότι έκανα συγκεντρώσεις. Ο απίστευτος λόγος είναι ότι έκανα συγκεντρώσεις. Συγκεντρώσεις έννομες, συγκεντρώσεις, που δεν προκάλεσαν πρόβλημα και που εάν υπήρχε πρόβλημα η Εισαγγελία θα επιλαμβάνονταν της υπόθεσης και είχα πει κάποια πράγματα, που δεν συμφωνούσαν εκείνοι, όπως η θνητότητα, που δεν είναι μεγάλη, είναι χαμηλή. Γι’ αυτόν το λόγο μου είχαν βάλει ποινή 6 μήνες αναστολής του ιατρείου μου οι συνδικαλιστές. Οχι κάποιο δικαστήριο. Οι συνδικαλιστές του Ιατρικού Συλλόγου. Εκκρεμούσε λοιπόν μία υπόθεση ακόμα για αυτά, που έχω γράψει στο facebook. Πάλι τα ίδια δηλαδή. Οτι η θνητότητα είναι χαμηλή, ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά, ότι ο εγκλεισμός είναι καταστροφικός για τον άνθρωπο. Γνωρίζετε ότι αυτά, που έχω πει γενικά είναι πολύ ελαφρά σε σχέση με αυτά, που έχουν πει πολλοί συνάδελφοι», αναφέρει στο βίντεό του.

Οπως υποστηρίζει ο Φαίδων Βόβολης, το πειθαρχικό τον τιμώρησε για δεύτερη φορά μόνο και μόνο επειδή μίλησε για την πανδημία. «Εκκρεμούσε λοιπόν αυτό και σήμερα, παρίστατο ο δικηγόρος μου Νίκος Αντωνιάδης όχι εγώ, έβαλαν ποινή 6 μήνες για το ένα και 6 μήνες για το άλλο. Αρα 12 μήνες νέα ποινή. Εχω δεχτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 12 μήνες αναστολή λειτουργίας του ιατρείου μου. Ακριβώς αυτό. Στη δημοκρατική ελλάδα, που ζούμε, τιμωρούμαι για μία ανεξάρτητη επαγγελματική έδρα, γιατί είμαι γιατρός και έχω ιατρείο, για τον λόγο ότι μίλησα. Για τον λόγο ότι είπα κάποια πράγματα, με τα οποία δε συμφωνούσαν εκείνοι. Φανταστείτε εγώ να τιμωρούσα ποτέ τους συναδέλφους μου επειδή διαφωνούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...