411
Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση στη Βουλή | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεωργιάδης: Στη φυλακή οι σκευωροί της Novartis – η απάντηση στη Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 21:20
Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση στη Βουλή
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεωργιάδης: Στη φυλακή οι σκευωροί της Novartis – η απάντηση στη Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 21:20

Με βαριές εκφράσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό «ψεύτη και άθλιο» ενώ έκανε λόγο για «συμμορία». Χαρακτήρισε μάλιστα την υπόθεση της Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, την οποία, όπως είπε, έστησαν ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαφής η αναφορά στη πολυσυζητημένη φράση του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου, ότι η υπόθεση της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία της Novartis θα πάνε φυλακή», διότι «έτσι προστατεύεται η δημοκρατία, αυτό που κάνουμε εμείς είναι προστασία της δημοκρατίας από μια οργανωμένη συμμορία». Απευθυνόμενος δε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σκευωροί είσαστε, ικανοί δεν είσαστε».

Επιπλέον, απάντησε στις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ηχογραφήσεις και υπενθύμισε ότι τις νομιμοποίησε με τροπολογία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον του και σε δημοσιεύματα. «Τώρα σας πειράζουν οι κασέτες; Λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ένα τηλεφώνημα του ίδιου προς τον τότε αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο.

Οπως είπε, όταν διάβασε ότι υπάρχει δικογραφία που θα φτάσει στη Βουλή και θα εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα, βάσει καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων, τον πήρε τηλέφωνο με υπόδειξη του δικηγόρου του, επειδή, όπως του είπε, «ο Παπαγγελόπουλος κάνει κουμάντο».

«Πήρα τότε τηλέφωνο τον Παπαγγελόπουλο. Του είπα λένε οι δημοσιογράφοι κάτι περίεργα για καταγγελίες κατά πολιτικών. Αν μου έχετε βρει κάτι, να με σκίσετε. Αλλά μην αρχίσουμε τώρα να κάνουμε με προστατευόμενους τέτοια πράγματα.

» Εν τιμή σας λέω την αντίδρασή του. “Τι είναι αυτά που λες παιδί μου, είναι δυνατόν να γίνουν αυτά στην Ελλάδα, αποκλείεται”. Δύο εβδομάδες μετά λέει έξω από το Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα. Μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση».

Σε ό,τι αφορά το εξώδικο της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, είπε ότι  ουδέποτε αναγνωρίστηκε στον ίδιο το δικαίωμα της αμφιβολίας και της αθωότητας.

Διάβασε ακόμη παλαιότερες -απαξιωτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, του Νίκου Κωνσταντόπουλου, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Αλέκου Αλαβάνου, του Περικλή Κοροβέση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Η κυρία Γεροβασίλη αν θέλει να κάνει μηνύσεις ας κάνει μερικές μηνύσεις στους πρώην συντρόφους σας – που εγώ δεν έχω τολμήσει να πω ούτε το ένα δέκατο από όσα σας έχουν σούρει ως τη χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τώρα αποκαλύφθηκε η σκευωρία και ήρθε η ώρα της τιμωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...