357
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεωργιάδης: «Θέλω εντελώς κλειστά κέντρα – Nα μη βγαίνει κουνούπι»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 22:33
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεωργιάδης: «Θέλω εντελώς κλειστά κέντρα – Nα μη βγαίνει κουνούπι»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 22:33

Τη δική του θέση σχετικά με τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και τη δημιουργία κλειστών κέντρων εξέφρασε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης δήλωσε ότι «πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ότι οι άνθρωποι αυτοί (δηλαδή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες) δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

Αφορμή για το σχόλιό του ήταν η παρατήρηση ότι τα «κλειστά» κέντρα που σχεδιάζονται δεν θα είναι ακριβώς «κλειστά», θα παραμένουν ανοιχτά το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, προκειμένου να λάβουν τη σχετική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως λοιπόν ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος είναι υπέρ των «εντελώς κλειστών» κέντρων.

«Εγώ θέλω Αμυγδαλέζα, να μη βγαίνει ούτε κουνούπι, ποτέ. Κλειστά κέντρα 24 ώρες το 24ωρο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και έθεσε ως επιχείρημα ότι «αν είναι να είναι μέσα κλεισμένοι, μια χαρά θα γυρίσουν (πίσω στην Τουρκία)».

Υποστήριξε, δε, ότι «στη Μόρια περνάνε καλύτερα από την Τουρκία φαίνεται, αν δεν περνούσαν καλύτερα θα γυρνάγανε».

Οσον αφορά τα χρήματα τα οποία πρόκειται να λάβει η Ελλάδα για την κατασκευή των συγκεκριμένων νέων δομών, που θα πρέπει να είναι ανοιχτά την ημέρα ώστε να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κάθετος: «Αν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα, δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους».

Η δήλωση του υπουργού στο 1:50 του βίντεο:

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κ. Γεωργιάδης προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του σχετικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα σχόλιά του, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στις αρχές του 2020 στους Παξούς, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 πρόσφυγες.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει τότε λόγο για «λαθρομετανάστες» και ότι «έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας» (εδώ).

«Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο. Εχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας» είχε δηλώσει ο υπουργός, λίγες ώρες μετά το τραγικό ναυάγιο, ενώ λίγο μετά είχε σπεύσει να προσθέσει:

«Κατ’ αρχάς να πούμε συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν. Δυστυχώς αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες για τους ανθρώπους και πολλοί από αυτούς δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους και αυτό ανθρώπινα είναι πάρα πολύ απαίσιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...