308
Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή. Για πόσο; Αγνωστο | Menelaos Michalatos / SOOC

Γεωργιάδης: Μετά τα εποχικά ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 13:07
Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή. Για πόσο; Αγνωστο
|Menelaos Michalatos / SOOC

Γεωργιάδης: Μετά τα εποχικά ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 13:07

Τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη «πρόλαβε» ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βγήκε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο και περιέγραψε τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα ανοίξει το λιανεμπόριο πριν από τις γιορτές και εν μέσω πανδημίας με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν έδωσε πολλές ελπίδες για την εστίαση στα Χριστούγεννα. «Αν ανοίξουμε τώρα την εστίαση, θα έχουμε πέντε μήνες lockdown», είπε στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6». Οπως εξήγησε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο, που αυξάνει τον κίνδυνο. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Παράλληλα, πάντως και ανακοινώνοντας το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα, απηύθυνε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις των μέτρων. Διαφορετικά, όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, θα είναι για όλη τους τη ζωή. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, πρέπει να δοθεί μια διέξοδος ώστε να μη μείνουν τα εμπορεύματα στις αποθήκες και να κινηθεί και η χονδρική.

Διεμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή», όπως είπε, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Απέφυγε πάντως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας. Ετσι, οι πληροφορίες ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 11 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα από τις 14 του μήνα δεν επιβεβαιώνονται. Ούτε και διαψεύδονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...