710
Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτιθέμενος στον Νίκο Παππά από τα υπουργικά έδρανα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γεωργιάδης κατά Παππά για τα ποδοσφαιρικά της ΕΡΤ: «Εκανες προσωπικό παιχνίδι – έχεις λερωμένη τη φωλιά σου»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:40
Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτιθέμενος στον Νίκο Παππά από τα υπουργικά έδρανα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γεωργιάδης κατά Παππά για τα ποδοσφαιρικά της ΕΡΤ: «Εκανες προσωπικό παιχνίδι – έχεις λερωμένη τη φωλιά σου»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:40

Ηταν ένα κοινοβουλευτικό deja vu. Για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Αδωνις Γεωργιάδης συγκρούστηκε με τον Νίκο Παππά στη Βουλή και σαν αντήχηση των όσων σκληρών ειπώθηκαν την περασμένη Παρασκευή (εδώ), ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε με δριμύτητα στον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος της σύγκρουσης ήταν η πρωτοβουλία του κ. Παππά να επαναφέρει με ερώτησή του στη Βουλή μέσα σε λίγες ημέρες το θέμα της επικείμενης εξαγοράς της Forthnet-Nova από την Alter Ego του ομίλου Μαρινάκη.

«Μου κάνει εντύπωση ότι επανέρχεστε διαρκώς στο θέμα αυτό. Δείχνετε ένα είδος μανίας το οποίο είναι παρεξηγήσιμο. Δεν μπορεί κάθε βδομάδα να κάνετε την ίδια ερώτηση», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στο επιχείρημα του κ. Παππά ότι το συγκεκριμένο deal, εκτός από ζήτημα υπερσυγκέντρωσης στον χώρο των MME συνιστά και μείζον ζήτημα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, σχολίασε με νόημα: «Στον χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλά συμφέροντα και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί ότι είναι με τους άλλους…».

Ο υπουργός υπενθύμισε στον κ. Παππά ότι «η διαδικασία της εξαγοράς ξεκίνησε το 2016», δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Βάλατε τότε όρο να μην το πάρει ο Μαρινάκης; Όχι. Τώρα το θυμηθήκατε που χάσατε την εξουσία», του είπε.

Αλλά η συζήτηση κλιμακώθηκε.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε το επιχείρημα να εξαγοράσει η ΕΡΤ (!) από το αποθεματικό της την Forthnet-Nova. Και ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε για προσωπικά παιχνίδια στον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Γιατί δεν αγοράζατε εσείς, με την ΕΡΤ, τη Forthnet; Εσύ ο Παππάς που μου κάνεις την ερώτηση. Γιατί δεν χρησιμοποιούσατε το αποθεματικό της ΕΡΤ να αγοράσει τη Forthnet αφού ήταν τόσο εύκολο; Οχι μόνο δεν κάνατε αυτό, αλλά ακούστε τι κάνατε: Βάλατε επιπλέον φόρο 10% στην συνδρομητική τηλεόραση, καταστρέφοντάς την στον ανταγωνισμό και μειώνοντας την αξία της –διότι η συνδρομητική τηλεόραση, όπως ξέρετε, ανταγωνίζεται συνδρομητικά κανάλια του εξωτερικού που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο στην Ελλάδα– και αντί να χρησιμοποιήσετε τα λεφτά της ΕΡΤ για να αγοράσετε τη Forthnet, πήγατε και μοιράσατε -εσείς προσωπικά; η διοίκηση της ΕΡΤ; θα πρέπει να ερευνηθεί σε τι διαφημιστικά κέρδη προσδοκούσε αυτή η κίνηση – 68 εκατ. των ελλήνων φορολογουμένων που πήγατε να δώσετε σε συγκεκριμένες ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει:

«Πήγατε να κάνετε παιχνίδι προσωπικό με τις ποδοσφαιρικές εταιρείες. Για αυτό το θέμα, εσύ ειδικά ο Νίκος Παππάς έπρεπε να γίνεται η συζήτηση εδώ στη Βουλή και εσύ να είσαι στο απέναντι κτίριο. Τόσο λερωμένη έχεις την φωλιά σου».

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς προειδοποίησε ότι μέσω της εξαγοράς της Forthnet-Nova η Alter Ego, η οποία ως γνωστόν ανήκει στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, «θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ και θα λέει “χάσε 3-0 για να πληρωθείς τα δικαιώματα”». Δικαιολόγησε δε την χρηματοδότηση από την ΕΡΤ, με εξαγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων συγκεκριμένων ομάδων, λέγοντας ότι είχε ως στόχο να υποκαταστήσει το έργο του ΟΠΑΠ και να ενισχύσει το ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι είναι «γελοίο το επιχείρημα “κάτσε να χάσεις γιατί δεν θα σε πληρώσω”» επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αποκλειστικότητα της Nova στα κανάλια, έχουν κι άλλα κανάλια ομάδες, όποια ομάδα θέλει πάει σε άλλο κανάλι». Ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εμπλοκή στην διαδικασία εξαγοράς που κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες».

«Αν πάει κάποιος και δώσει καλύτερη προσφορά από του κ. Μαρινάκη εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης θα είμαι χαρούμενος», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται, είναι θέμα ιδιωτικών εταιρειών και δεν θα την πάρει η ΕΡΤ», πρόταση που όπως είπε «ακούγεται μόνο ως ανέκδοτο».

Ο Νίκος Παππάς στην ανταπάντησή του στον Αδωνι Γεωργιάδη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Μάλιστα οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν ο κ. Παππάς του είπε ότι «η απάντησή σας ως απολογία κατηγορουμένου ακούστηκε», με τον κ. Γεωργιάδη να του αντιτείνει: «Εμένα αν και ονειρευόσασταν πολύ να με δείτε κατηγορούμενο δεν τα καταφέρατε. Άρα απολογία σε σας δεν θα δώσω. Απολογίες θα ακούσουμε στην προανακριτική για την σκευωρία που στήσατε κατά των πολιτικών αντιπάλων σας».

Οσον αφορά το επιχείρημα περί σύγκρουσης συμφερόντων και υπερσυγκέντρωσης στον χώρο των ΜΜΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι αυτό θα το κρίνει η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Φαντάζομαι μετά τις καταγγελίες σας θα υπάρξει σχετικός φάκελος στην Επιτροπή στην οποία δεν παρεμβαίνουμε καθόλου με τους φίλους μας και τους συμβούλους μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...