255
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης | Intime

Γεωργιάδης: Γιατί η επιτροπή λέει (ακόμη) «όχι» στα ανοιχτά εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 12:21
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης
| Intime

Γεωργιάδης: Γιατί η επιτροπή λέει (ακόμη) «όχι» στα ανοιχτά εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 12:21

Στο λιανεμπόριο, που λειτουργεί υπό όρους, αλλά και στην επαναλειτουργία της εστίασης αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν όλοι για να ελέγξουμε την πανδημία.

Σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ την Κυριακή, ο υπουργός είπε «παρόμοιες εικόνες είχαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά».

Για τα κλειστά εμπορικά κέντρα τόνισε ότι «η επιτροπή έχει ανησυχία για τα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα και ελέγχουν ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι. Επιμένουμε να ανοίξουν, αλλά, η επιτροπή φοβάται τον συνωστισμό απ’ έξω».

Σε ερώτημα γιατί δεν ανοίγει με αυστηρούς περιορισμούς η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως «όταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».

Επισήμανε, ακόμη ότι «η ιδέα να πείσεις το σύνολο του πληθυσμού μετά από τόσο εγκλεισμό να μην κυκλοφορεί, δεν αποδίδει. Γίνονται έλεγχοι, πρόστιμα μπαίνουν και μάλιστα 20.000 με  30.000 πρόστιμα την ημέρα. Οι μόνες χώρες που ήλεγξαν την πανδημία στο απόλυτο είναι χώρες με μη δημοκρατικά καθεστώτα». Απηύθυνε δε έκκληση προς όλους λέγοντας ότι «είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News