269
H φωτογραφία από το γεύμα στο Europa Building που «ανέβασε» ο Πρωθυπουργός | Instagram

Γεύμα Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ – Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις και τα τετ α τετ με Μακρόν και Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:05
H φωτογραφία από το γεύμα στο Europa Building που «ανέβασε» ο Πρωθυπουργός
|Instagram

Γεύμα Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ – Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις και τα τετ α τετ με Μακρόν και Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:05

Ηταν λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδος) όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, και τους ομολόγους του της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, του Βελγίου, Σόφι Βίλμες και του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπέτελ, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στα γραφεία της ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, για μια επιμέρους συζήτηση σχετικά με τον δυσεπίλυτο «γρίφο» του Προϋπολογισμού της ΕΕ την επταετία 2021-2027.

«Συζητήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Mε τη σειρά του ο ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «ανέβασε» ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντηση.

 

Ο Πρωθυπουργός με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μία θερμή χειραψία έξω από τον χώρο της συνάντησης, που αντανακλά το άριστο επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την καγκελάριο Μέρκελ

Ακολούθησε μία μικρή παύση στο φορτωμένο πρόγραμμα των ευρωπαίων ηγετών, με γεύμα στο εστιατόριο του Europa Building, της έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram ένα στιγμιότυπο από το γεύμα των ηγετών. «Ενα σύντομο διάλειμμα ανάμεσα σε μαραθώνιες συναντήσεις», έγραψε.

Το γεύμα έκλεισε με μία αναμνηστική φωτογραφία -γεμάτη χαμόγελα-  με το προσωπικό του εστιατορίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...