529
«Βία; Αστειεύεστε», λέει η Ολγα Γεροβασίλη | INTIMEnews

Γεροβασίλη: Πού την είδατε τη βία και την ανομία; Ολα γίνονται για λόγους μικροπολιτικής

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 11:35
«Βία; Αστειεύεστε», λέει η Ολγα Γεροβασίλη
|INTIMEnews

Γεροβασίλη: Πού την είδατε τη βία και την ανομία; Ολα γίνονται για λόγους μικροπολιτικής

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 11:35

Σε μία παράφραση του ρητού «στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, βγήκε να πει την Δευτέρα πως είναι υπερβολικά όσα λέγονται για κλίμα ανομίας, αλλά και ανοχής από πλευράς της κυβέρνησης στα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», υποστήριξε η υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κάνοντας πως δεν είδε, ούτε άκουσε για την καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, ή την εισβολή οπλισμένων με μαχαίρια κουκουλοφόρων στο «Παπαστράτειο», που επιτέθηκαν σε παιδιά και γονείς.

«Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται», συνέχισε στην συνέντευξή της η κυρία Γεροβασίλη πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει να τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο.

Και για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, κατέφυγε στο γνωστό blame – game, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση που υπερτονίζει -όπως είπε- περιστατικά όπως αυτά του Σαββατοκύριακου για λόγους μικροπολιτικής. Λες και η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά του αστυνομικού δελτίου…

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας». Αυτό, εξήγησε, γίνεται «όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η υπουργός όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά έστρεψε τα «πυρά» της και κατά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών που τόλμησαν να καταγγείλουν τις ελλείψεις, τις αστοχίες και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας (πρώην και νυν) για την κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα οι συνάδελφοί τους.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η κυρία Γεροβασίλη έκανε  λόγο για συνδικαλιστές που υπηρετούν τη λογική της αντιπολίτευσης, την ώρα όπως είπε, που «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της».

Ανάμεσα σε άλλα, η υπουργός πρόλαβε επίσης να αναφέρει στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές “παχέων αγελάδων”, ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Οσο για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, σχολίασε για τις καταγγελίες του γ.γ. των Ειδικών Φρουρών και το αίτημα επανασύστασης της ομάδας ΔΕΛΤΑ:

«Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στη λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορές έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το ποια είναι η πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...