346
Ο Παύλος Γερουλάνος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γερουλάνος: Δεν λέω όχι σε μια συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 15:36
Ο Παύλος Γερουλάνος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γερουλάνος: Δεν λέω όχι σε μια συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 15:36

Ανοιχτός να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος, παρά το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής ουσιαστικά έχει κλείσει οποιαδήποτε τέτοια κουβέντα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στη βάση μιας συζήτησης για το πως μπορούν πολιτικές δυνάμεις να δουν και να σχεδιάσουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

«Εγώ πιστεύω σε μια Κεντροαριστερά μια μια ελληνική ανθρωποκεντρική, σοσιαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει όραμα στον έλληνα πολίτη. Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά μία τέτοια προσπάθεια να έρθουμε σε ένα χώρο για να δούμε την Ελλάδα 10 – 20 χρόνια από τώρα, αυτή η συζήτηση με αφορά γι’ αυτό και δε λέω όχι σε συζητήσεις ακόμα και αν είναι με ανθρώπους με τους οποίους καταρχήν διαφωνώ», είπε αρχικά.

Σύμφωνα μες τον ίδιο, μάλιστα, «δεν μπορεί να λέω εγώ στο κόμμα μου άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα γιατί έχουμε μουχλιάσει εδώ μέσα και να κλείνω τις πόρτες και τα παράθυρα σε κάποιον που μου ανοίγει μια συζήτηση, εφόσον πεισθώ ότι το κάνει με την πρόθεση πραγματικά τα πράγματα να προχωρήσουν μπροστά και όχι με την πρόθεση να χρησιμοποιήσει κάποιος άνθρωπος για να πει ότι άλλαξα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εδραιωθεί ως κόμμα εξουσίας της Κεντροαριστεράς χωρίς όμως να έχει το όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα.

«Αν είναι να εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως η Κεντροαριστερά του μέλλοντος αυτό όχι μόνο δεν θα εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αλλά θα είναι και μία Κεντροαριστερά με μεγάλα ελλείμματα στο όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα», είπε.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι οι ηγεσίες που δεν παίρνουν μηνύματα, τα παίρνουν μια και καλή και απότομα.

Σε ό,τι αφορά, δε, την φημολογία που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «σαφέστατα θα είναι ένας καλός Πρόεδρος».

«Αν τον προτείνει ο κ. Τσίπρας επειδή το πιστεύει καλά κάνει και τον προτείνει , πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση με τρομερές επαφές στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...