255
Υποχρεωτικά θα εμβολιαστούν οι γερμανοί στρατιώτες | EPA/SASCHA STEINBACH

Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ένοπλες δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 11:52
Υποχρεωτικά θα εμβολιαστούν οι γερμανοί στρατιώτες
|EPA/SASCHA STEINBACH

Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ένοπλες δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 11:52

Το πρώτο βήμα που οδηγεί στον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό θα κάνει άμεσα η Γερμανία, δίνοντας εντολή στα 183.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεών της να εμβολιαστούν.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της Αυστρίας να υποχρεώσει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν από την 1η Φεβρουαρίου, το θέμα έχει αναδειχθεί και στη γειτονική χώρα, καθώς πολιτικοί και επιστήμονες δηλώνουν υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, τη στιγμή που οι νεκροί από Covid στη Γερμανία ξεπέρασαν τους 100.000.

Τα κρατίδια στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη έξαρση, έχουν καταστρώσει σχέδιο μεταφοράς ασθενών σε άλλες περιοχές, καθώς τα νοσοκομεία τους έχουν γεμίσει.

Στη Γερμανία, το 32% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Στις ένοπλες δυνάμεις, 45.000 άτομα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Στις τάξεις τους, καταγράφονται 1.000 νέα κρούσματα καθημερινά. Οποιοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα, έως και απόλυση.

Η νέα κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς, που αναμένεται να αναλάβει την εξουσία στις 6 Δεκεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και του προσωπικού σε μονάδες υγείας και φροντίδας.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι επίσημες φωνές για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά τα πρότυπα της Αυστρίας, όπου όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα πληρώσουν πρόστιμο 3.600 ευρώ.

Προς το παρόν, πάντως, την Πέμπτη επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ τα τρία κόμματα της κυβέρνησης απέρριψαν πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ για νέο καθολικό lockdown για όλους, διάρκειας δύο εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...