236
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε πως οποιαδήποτε ζημιά σε εβραϊκά σύμβολα είναι επίθεση μίσους εναντίον μιας θρησκείας και των πιστών της | EPA/CLEMENS BILAN

Γερμανία: Τρομοκρατικές επιθέσεις οι ρουκέτες της Χαμάς – δεν θα ανεχτούμε αντισημιτικές διαδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 16:13
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε πως οποιαδήποτε ζημιά σε εβραϊκά σύμβολα είναι επίθεση μίσους εναντίον μιας θρησκείας και των πιστών της
|EPA/CLEMENS BILAN

Γερμανία: Τρομοκρατικές επιθέσεις οι ρουκέτες της Χαμάς – δεν θα ανεχτούμε αντισημιτικές διαδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 16:13

«Τρομοκρατικές επιθέσεις» είναι οι ρουκέτες που ρίχνει η Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας και έστειλε σαφή προειδοποίηση πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «αντισημιτικές διαδηλώσεις» στο έδαφός της.

«Οι εκτοξεύσεις ρουκετών είναι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν μόνο ένα σκοπό: να σκοτώσουν αδιάκριτα και αυθαίρετα ανθρώπους και να διασπείρουν τον φόβο», είπε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ υποστηρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα εναντίον των επιθέσεων αυτών».

«Οποιαδήποτε επίθεση σε συναγωγή, οποιαδήποτε ζημιά σε εβραϊκά σύμβολα δείχνει πως δεν πρόκειται για κριτική σε ένα κράτος, στην πολιτική μιας κυβέρνησης, αλλά επίθεση και μίσος εναντίον μιας θρησκείας και εκείνων οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις αυτές για να κραυγάσουν το μίσος τους για τους Εβραίους καταχρώνται το δικαίωμα να διαδηλώνουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «η δημοκρατία μας δεν θα ανεχθεί τις αντισημιτικές διαδηλώσεις».

Το κεντρικό συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη καλύτερη προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στη χώρα μετά το κάψιμο ισραηλινών σημαιών μπροστά από δύο συναγωγές σε σχέση με τις ένοπλες ισραηλινοπαλαιστινιακές συγκρούσεις.

Συγκεντρώσεις υποστήριξης στους Παλαιστινίους προγραμματίζονται για το Σάββατο στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Τρίτης, σημαίες του εβραϊκού κράτους κάηκαν μπροστά σε δύο συναγωγές στη Βόνη και στο Μίνστερ.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία του Ντίσελντορφ είχε ειδοποιηθεί ότι άγνωστοι προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε μια αναμνηστική πλάκα που θυμίζει ότι άλλοτε στο σημείο αυτό υπήρχε μια συναγωγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...