244
Το κέντρο της πόλης ήταν αποκλεισμένο από την αστυονομία | bild.de

Γερμανία: Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Βίρτσμπουργκ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 20:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2021, 23:00
Το κέντρο της πόλης ήταν αποκλεισμένο από την αστυονομία
|bild.de

Γερμανία: Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Βίρτσμπουργκ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 20:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2021, 23:00

Τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, άφησε πίσω του ένας άνδρας, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε κεντρική πλατεία του Βίρτσμπουργκ, στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, ένας ύποπτος συνελήφθη, αφού αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Προηγουμένως, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, είχε επιτεθεί σε κατάσταση αμόκ εναντίον περαστικών.

Η Bild ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας 24χρονος από τη Σομαλία, ο οποίος ζούσε στο Βίρτσμπουργκ. Εφτασε στη Γερμανία το 2015 ως μετανάστης.

Έδρασε με «ακραία βαναυσότητα», μαχαιρώνοντας ανθρώπους στο κέντρο της πόλης, σε καταστήματα και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες δείχνει τον ξυπόλυτο άνδρα στο κέντρο της πόλης με ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια, αλλά και δεκάδες περαστικούς που προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Κάποιοι είχαν αρπάξει καρέκλες από καφετέριες και πετούσαν πάνω του.

Αλλος αυτόπτης ανέφερε ότι ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»). Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο άνδρας είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε ψυχιατρική κλινική επειδή παρουσίαζε «παράξενη συμπεριφορά». «Η έρευνα της αστυνομίας θα καθορίσει αν έχουμε να κάνουμε με μια πράξη που συνδέεται με τον ισλαμισμό ή την ψυχολογική του κατάσταση», πρόσθεσε.

Τα κίνητρα του δράστη, που δεν φαίνεται να είχε συνεργούς, παραμένουν άγνωστα.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση

Αποτροπιασμό για την αιματηρή επίθεση, αλλά και τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Γερμανίας, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...