238
Εικόνα ολικής καταστροφής στο Κρόιτσμεργκ | REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Τουλάχιστον 1.000 οι αγνοούμενοι, 165 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 20:59
Εικόνα ολικής καταστροφής στο Κρόιτσμεργκ
|REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Τουλάχιστον 1.000 οι αγνοούμενοι, 165 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 20:59

Περίπου 1.000 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία.

Μόνο στην πόλη Κόμπλεντς, νότια της Κολωνίας, οι αγνοούμενοι είναι 170, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται έτσι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχουν πεθάνει, ενώ περίπου 30.000 άτομα εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την εταιρεία ενέργειας Eon.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ εκτιμά το κόστος της ανοικοδόμησης θα ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Rheinische Post», επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, θα υπάρξει άμεση βοήθεια από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων, ύψους τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την επίσκεψή του στο φράγμα Steinbachtalsperre στην περιοχή Οϊσκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Ζέεχοφερ τόνισε επίσης ότι θεωρεί σωστή την ομοσπονδιακή δομή της προστασίας καταστροφών. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να σκεφτούν από κοινού για τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τη διαχείριση κρίσεων.

Η Γερμανική Πυροσβεστική Ένωση ζήτησε επίσης την δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου για τη διαχείριση κρίσεων, διότι δεν υπάρχει ένας θεσμός ο οποίος να μπορεί να αναπτύξει λύσεις για (ανάλογες) μελλοντικές προκλήσεις.

Η έκταση των ζημιών δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί. Πολλά σπίτια, κτίρια εταιρειών, δρόμοι και γέφυρες καταστράφηκαν. Υπάρχουν τεράστιες ζημιές σε σιδηροδρομικές γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και πόσιμου νερού έχει επηρεαστεί εξίσου σε πολλές περιοχές όπως και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...