199
Ο Αρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται την ώρα που ο γερμανός πρόεδρος μιλά για τους νεκρούς από τις πλημμύρες | Marius Becker/Pool/ Reuters

Γερμανία: Το 57% των ψηφοφόρων λέει «όχι» στον Λάσετ μετά τη γκάφα του στις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 18:49
Ο Αρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται την ώρα που ο γερμανός πρόεδρος μιλά για τους νεκρούς από τις πλημμύρες
|Marius Becker/Pool/ Reuters

Γερμανία: Το 57% των ψηφοφόρων λέει «όχι» στον Λάσετ μετά τη γκάφα του στις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 18:49

Ασχημα τα νέα για τον Αρμιν Λάσετ, που για κακή του τύχη, η κάμερα τον «έπιασε» να γελάει την ώρα της μεγαλύτερης τραγωδίας στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild, το 57% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς του υποψήφιου των Χριστιανοδημοκρατών για την καγκελαρία, ενώ μόλις το 23% τις βλέπει θετικά. Μάλιστα, έχει χάσει 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πριν το συμβάν στις πλημμύρες.

Στο ίδιο πνεύμα, αρνητικές είναι οι κρίσεις του 46% για την υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, για τη στάση της οποίας εκφράζεται θετικά μόνο το 22%.

Καλύτερες είναι οι απόψεις για τον υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ολαφ Σολτς, με 39% θετικές κρίσεις και 29% αρνητικές.

Ακόμη πιο θετικό είναι το ισοζύγιο των απόψεων για την Ανγκελα Μέρκελ, με 60% θετικές γνώμες και 25% αρνητικές, κι ας κρίνουν διαφορετικά κάποιοι αναλυτές.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και υπήρχε η δυνατότητα για απευθείας επιλογή καγκελάριου, ο Λάσετ θα εξασφάλιζε το 15%, με απώλεια πέντε μονάδων από την προηγούμενη εβδομάδα, η Μπέρμποκ θα παρέμενε στο 14% και ο Σολτς, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά τρεις μονάδες, θα έφτανε το 21%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...