177
Φωτογραφία από το σημείο όπου σταμάτησε το λεωφορείο | twitter

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο λεωφορείο – 8 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 17:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/7/2018, 20:10
Φωτογραφία από το σημείο όπου σταμάτησε το λεωφορείο
|twitter

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο λεωφορείο – 8 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 17:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/7/2018, 20:10

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης σε κατάσταση αμόκ έβγαλε μαχαίρι από ένα σακίδιο πλάτης και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως τους επιβάτες.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 14 άτομα, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.  Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης άρχισε να επιτίθεται στους επιβάτες και στη συνέχεια στον οδηγό, που πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου. Ένα περιπολικό, που έτυχε να είναι εκεί δίπλα, επενέβη και τον συνέλαβε αμέσως.

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας που τραυμάτισε τους επιβάτες ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Νωρίτερα, αμέσως μόλις έγινε το περιστατικό σήμανε συναγερμός και η Αστυνομία διεξήγαγε μεγάλη επιχείρηση.

«Οι επιβάτες πηδούσαν έξω από το λεωφορείο και έκλαιγαν. Ήταν τρομερό», λέει στην εφημερίδα ένας 87χρονος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. «Αργότερα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...