370
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε στο... νεκροταφείο, στο Ντερνάου της Γερμανίας | REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Στους 165 οι νεκροί, εκατοντάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 14:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2021, 13:26
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε στο... νεκροταφείο, στο Ντερνάου της Γερμανίας
|REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Στους 165 οι νεκροί, εκατοντάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 14:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2021, 13:26

Το απίστευτο νούμερο των 165 νεκρών έφτασε ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών στη Γερμανία, ενώ συνολικά, στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, τα θύματα από την κακοκαιρία έφτασαν τα 201.

Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 117 νεκροί, συγκριτικά με 112 στον προηγούμενο απολογισμό.

«Υπάρχουν φόβοι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης λόγο για τουλάχιστον 750 τραυματίες μόνο σε αυτή την περιοχή.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούν επιζώντες σε πληγείσες περιοχές, με τη στάθμη των υδάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε πολλές πόλεις και σπίτια να συνεχίζουν να καταρρέουν, στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και μισό αιώνα.

Στις πληγείσες περιοχές των δύο κρατιδίων επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα περισσότεροι από 20.000 άνδρες και γυναίκες σωστικών συνεργείων, με τη συνδρομή και των ενόπλων δυνάμεων.

Η αστυνομία απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι η ώρα για τουρισμό σε μια περιοχή καταστροφής».

Εικόνα καταστροφής στο Ντερνάου
Στις γειτονικές χώρες

Στο Βέλγιο, βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού, οι νεκροί φτάνουν τους 36. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση των 160 αγνοουμένων. Πολλές πόλεις ακύρωσαν τους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της χώρας, στις 21 Ιουλίου.

Μια οικογένεια μπροστά σε πλημμυρισμένο δρόμο, στο Πέπινστερ του Βελγίου – REUTERS/Yves Herman

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής παραμένουν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στην Ολλανδία, καθώς τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούν πόλεις και χωριά σε όλη τη νότια επαρχία του Λίμπουργκ.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς για να ενισχύσουν φράγματα και να αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα. Η αύξηση της στάθμης των υδάτων έχει προκαλέσει καταστροφές στην περιοχή και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Το επίπεδο των υδάτων σε ποτάμια γύρω από μεγάλες πόλεις όπως η Φένλο και το Ρούρμοντ έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Εξάλλου στην Αυστρία, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε κατάσταση συναγερμού στις περιοχές του Σάλτσμπουργκ και του Τιρόλου.

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκαλούν δυστυχώς σοβαρές ζημιές σε πολλά σημεία στην Αυστρία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...