344
Προς αντίθετες κατευθύνσεις πορεύονται ο Ολαφ Σολτς και η Ανγκελα Μέρκελ | Michael Sohn/Pool via REUTERS/

Γερμανία: Στην προεκλογική μάχη κατά του Σολτς η… Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 16:34
Προς αντίθετες κατευθύνσεις πορεύονται ο Ολαφ Σολτς και η Ανγκελα Μέρκελ
|Michael Sohn/Pool via REUTERS/

Γερμανία: Στην προεκλογική μάχη κατά του Σολτς η… Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 16:34

Οσο και αν ήθελε η Ανγκελα Μέρκελ να μείνει εκτός της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, η αρνητική εντύπωση που έχει σχηματίσει ο Αρμιν Λάσετ, δεν την αφήνει…

Η καγκελάριος έκανε την πρώτη της δήλωση εναντίον του Ολαφ Σολτς, ο οποίος είναι μάλιστα στην κυβέρνησή της, αλλά και αρχηγός των αντίπαλων Σοσιαλδημοκρατών, που προς το παρόν έχουν περάσει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων μετά τις γκάφες του υποψηφίου του CDU, Λάσετ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αυστριακό ομόλογό της, Σεμπάστιαν Κουρτς, που μετέβη στο Βερολίνο για να την αποχαιρετήσει, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι ο Σολτς δεν είναι… Μέρκελ, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνασπισμού του κόμματός του SPD με την «Die Linke» (Η Αριστερά) μετά τις εθνικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, με σκοπό να σχηματισθεί κυβέρνηση.

«Με εμένα καγκελάριο, δεν θα υπήρχε ποτέ συνασπισμός με την εμπλοκή της Linke και το αν ο Ολαφ Σολτς συμμερίζεται αυτή τη στάση ή όχι, παραμένει ανοικτό», δήλωσε η Μέρκελ.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει απλούστατα μια τεράστια διαφορά για το μέλλον της Γερμανίας ανάμεσα σε μένα και αυτόν», πρόσθεσε.

Ο Σολτς έχει λανσάρει τον εαυτό του ως τον φυσικό διάδοχο της Μέρκελ και έχει μιμηθεί συνειδητά το στυλ της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υιοθετώντας ακόμα και την κλασική της πόζα. Ωστόσο, όταν πιέσθηκε στη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους για την Καγκελαρία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού με την Αριστερά.

Η προεκλογική επιστράτευση της Μέρκελ δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας των συντηρητικών μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που φέρνουν πρώτο το SPD και δημοφιλέστερο των τριών υποψηφίων τον Σολτς.

Οι συντηρητικοί ελπίζουν ότι η αναφορά στην «απειλή» της Αριστεράς, θα φέρει στο κόμμα τους τους κεντρώους ψηφοφόρους που έχουν στραφεί στους Σοσιαλδημοκράτες

Ο Σολτς έχει αρνηθεί επανειλημμένα να δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστεί με την Lienke, λέγοντας ότι αυτό δεν θα ήταν καλό για την δημοκρατία και ότι οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Politico, το SPD έχει το 24% της πρόθεσης ψήφου, το CDU/CSU το 22% και οι Πράσινοι το 18%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...