238
Η Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με διαφορά 10% από τον δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την Καγκελαρία | REUTERS/Annegret Hilse/Pool

Γερμανία: Σταθερά πρώτοι οι Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 19:28
Η Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με διαφορά 10% από τον δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την Καγκελαρία
|REUTERS/Annegret Hilse/Pool

Γερμανία: Σταθερά πρώτοι οι Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 19:28

Πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι σε μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Kantar Emnid, οι Πράσινοι φθάνουν το 28% κερδίζοντας 6% από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η κεντροδεξιά Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες και περιορίζεται στο 27%.

Ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) με απώλειες δύο μονάδων, ενώ και η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10%.

Οι Φιλελεύθεροι μένουν σταθεροί στο 9% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 7%.

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή καγκελάριου, σε άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την ίδια εφημερίδα, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με 30% και ακολουθούν ο υποψήφιος του SPD Ολαφ Σολτς με 20% και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) Αρμιν Λάσετ με 18%.

«Οι Πράσινοι κατάφεραν το τελευταίο διάστημα να κερδίσουν ψηφοφόρους από την Ενωση, το SPD, την Αριστερά, ακόμη και από την αποχή», δηλώνει ο επικεφαλής της Kantar, Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε και επισημαίνει ότι οι Πράσινοι ασχολούνται με θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ η υποψήφιά τους, Αναλένα Μπέρμποκ, επωφελείται από τις αδυναμίες των αντιπάλων της.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα των Πρασίνων προσελκύει όλο και περισσότερα νέα μέλη. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα μέλη τους αυξήθηκαν κατά 2159. «Το κύμα εγγραφών των τελευταίων ημερών είναι απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ των Πρασίνων στην Bundestag, Μίχαελ Κέλνερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News