306
Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει τα μέτρα κατά των ακροδεξιών στοιχείων | REUTERS/Annegret Hilse

Γερμανία: Ετσι θα καταπολεμήσουμε την Ακροδεξιά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 10:09
Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει τα μέτρα κατά των ακροδεξιών στοιχείων
|REUTERS/Annegret Hilse

Γερμανία: Ετσι θα καταπολεμήσουμε την Ακροδεξιά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 10:09

Σχέδιο 10 σημείων, για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και του ρατσισμού στη Γερμανία, παρουσίασε η γερμανική κυβέρνηση.

Το σχέδιο, το οποίο παρουσίασαν η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον αφοπλισμό περίπου 1.500 υπόπτων, την αυστηροποίηση των ελέγχων για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο και την απομάκρυνση των ακροδεξιών στοιχείων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την υπουργό, «η Ακροδεξιά αποτελεί τη μεγαλύτερη εξτρεμιστική απειλή για τη δημοκρατία στη Γερμανία» και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προληπτικά και σκληρά μέτρα.

«Θέλουμε να καταστρέψουμε τα ακροδεξιά δίκτυα», δήλωσε η Φέζερ και εξήγησε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν οικονομικές ροές από τις οποίες επωφελούνται αυτές οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών επιχειρήσεων, μουσικών φεστιβάλ και εκδηλώσεις πολεμικών τεχνών.

Επιπλέον, οι αρχές θα εργαστούν προκειμένου να αφαιρέσουν τις άδειες οπλοκατοχής από ύποπτους εξτρεμιστές, να εξαλείψουν προκλητικά σχόλια από το Διαδίκτυο και να εξουδετερώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας.

Εμφαση θα δοθεί ακόμη στον εντοπισμό και την απομάκρυνση εξτρεμιστών οι οποίοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως στα σώματα ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει επανειλημμένα το φως της δημοσιότητας έρευνες σχετικά με εξτρεμιστικά στοιχεία στην αστυνομία και στις ένοπλες δυνάμεις.

Η κοινοβουλευτική επίτροπος για τις Ενοπλες Δυνάμεις, Εύα Χεγκλ, δήλωσε ότι το 2021 υπήρξαν 252 συναφή περιστατικά «άξια αναφοράς» στον γερμανικό στρατό και ζήτησε ταχείες δικαστικές διαδικασίες προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να απολύονται πιο γρήγορα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών που έχει στόχο τον εντοπισμό των ακροδεξιών στοιχείων και την προστασία του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβανγκ, πρόσθεσε ότι η υπηρεσία του σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση με αντικείμενο τους εξτρεμιστές που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό.

Ο Τόμας Χάλντενβανγκ ενημερώνει τους δημοσιογράφους στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εσωτερικών

Η υπηρεσία, θύμισε, παρακολουθεί το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που υποπτεύεται για εξτρεμιστική δράση.

Ο Χάλντενβανγκ αναφέρθηκε σε «μικρό αριθμό» ακροδεξιών που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...