225
Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου Σώματος | REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

Γερμανία: Εθελοντές για ένα νέο Σώμα στον στρατό αναζητεί η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 15:14
Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου Σώματος
|REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

Γερμανία: Εθελοντές για ένα νέο Σώμα στον στρατό αναζητεί η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 15:14

Κάλεσμα για νέα μέλη στις ένοπλες δυνάμεις έκανε η γερμανική κυβέρνηση, με την υπόσχεση ότι δεν θα υπηρετήσουν στο εξωτερικό.

Η υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου Σώματος, των δυνάμεων Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα απορρόφησης 1.000 στρατιωτών τον χρόνο με αποστολή την εσωτερική τρομοκρατία και τη διαχείριση κρίσεων, όπως η πανδημία ή οι φυσικές καταστροφές.

Οσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα υπηρετούν όσο γίνεται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γράφει η Telegraph.

«Η ομάδα εσωτερικής ασφαλείας θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να προστατεύουν την πατρίδα τους», δήλωσε η υπουργός.

Από το 2012, όταν έληξε η υποχρεωτική θητεία, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις παλεύουν να συμπληρώσουν τα κενά τους. Μόνο πέρυσι, 20.200 θέσεις έμειναν κενές.

Ο γερμανικός στρατός συμμετείχε μόνο σε ανθρωπιστικές αποστολές στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόλις το 1991, άρχισε να συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές εκτός χωρών του ΝΑΤΟ.

Τα τελευταία χρόνια όμως, γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν ή σε αποστολές στη Συρία και το Ιράκ, κάτι που σταματά πολλούς ενδιαφερόμενους από το να καταταγούν.

Οσοι επιλέξουν να καταταγούν στο νέο Σώμα, θα περάσουν από τετράμηνη βασική εκπαίδευση και τρίμηνη εξειδίκευση. Θα είναι έφεδροι για έξι χρόνια, από τα οποία θα υπηρετήσουν ένα πεντάμηνο. Το υπουργείο Αμυνας ελπίζει ότι κάποιοι θα επιλέξουν να γίνουν μόνιμοι στον στρατό.

Αυτή την περίοδο, 20.000 γερμανοί στρατιώτες βοηθούν ενεργά στο πρόγραμμα εμβολιασμού και σε οίκους ευγηρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...