178
Δορυφορική φωτογραφία της οδού Γιαμπλόνσκα, στην Μπούτσα, στις 18 Μαρτίου. Οι Γερμανοί έχουν εικόνες που αποδεικνύουν τη σφαγή αμάχων από τους Ρώσους | Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Γερμανία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τα εγκλήματα των Ρώσων στην Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 14:33
Δορυφορική φωτογραφία της οδού Γιαμπλόνσκα, στην Μπούτσα, στις 18 Μαρτίου. Οι Γερμανοί έχουν εικόνες που αποδεικνύουν τη σφαγή αμάχων από τους Ρώσους
|Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Γερμανία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τα εγκλήματα των Ρώσων στην Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 14:33

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στον φόνο αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα με βάση δορυφορικές φωτογραφίες, δήλωσε πηγή στις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στα οποία γίνεται αναφορά σε φόνους αμάχων, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρονται στην Μπούτσα.

«Είναι αλήθεια ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων από Ρώσους στην Μπούτσα», δήλωσε η πηγή. «Ωστόσο αυτά τα ευρήματα για την Μπούτσα αφορούν δορυφορικές εικόνες. Τα μηνύματα ασυρμάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι αφορούν την Μπούτσα».

Η πηγή δήλωσε, επίσης, πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι υφίσταται κάποια διαταγή από το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με την Μπούτσα.

Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει το περιοδικό, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Τόσο το γραφείο συλλογής εξωτερικών πληροφοριών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) όσο και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...