175
Τα σώματα ασφαλείας της Γερμανίας έχουν πολλάκις κατηγορηθεί ότι ανέχονται την ύπαρξη ακροδεξιών στις τάξεις τους | Shutterstock

Γερμανία: Δεκάδες αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:38
Τα σώματα ασφαλείας της Γερμανίας έχουν πολλάκις κατηγορηθεί ότι ανέχονται την ύπαρξη ακροδεξιών στις τάξεις τους
|Shutterstock

Γερμανία: Δεκάδες αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:38

Είκοσι εννέα γερμανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο λόγος; Οι αστυνομικοί αντάλλασσαν φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και αναρτούσαν στα κοινωνικά δίκτυα κατασκευασμένες εικόνες που εμφάνιζαν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων!

Κατηγορούνται επίσης για τη χρήση ακροδεξιών chatrooms με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας φυσικά το γερμανικό Σύνταγμα.

Το περιστατικό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας, οι οποίες κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ότι δεν λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να αποκαλύψουν πιθανώς βίαιους εθνικιστές μεταξύ των μελών του προσωπικού τους.

«Είναι ντροπή για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους, Χέρμπερτ Ρόιλ, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή έρευνας για τους 29 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς.

Ορισμένοι από τους 29 μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους και να απολυθούν. Την ίδια στιγμή, άλλοι συνάδελφοί τους κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους.

«Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος» δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Εσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι από τους φιλοναζιστές αστυνομικούς. «Είναι δύσκολο να βρω λόγια» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...