Σε πρώτο πλάνο ο αναπνευστήρας σε νοσοκομειακή ΜΕΘ | EPA/CSABA BUS HUNGARY
Επικαιρότητα

Γερμανία: Ασθενής συνελήφθη επειδή έκλεισε τον αναπνευστήρα της διπλανής της – την ενοχλούσε ο θόρυβος

Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο του Μανχάιμ και μάλιστα δύο φορές μέσα σε μία ώρα, παρόλο που το προσωπικό είχε εξηγήσει στην 72χρονη ύποπτη ότι χωρίς το οξυγόνο, η γυναίκα δίπλα της μπορεί να πεθάνει
Protagon Team

Μια 72χρονη ασθενής σε γερμανικό νοσοκομείο συνελήφθη όταν το προσωπικό κατάλαβε ότι είχε κλείσει δύο φορές τον αναπνευστήρα της διπλανής της, επειδή την… ενοχλούσε ο θόρυβος.

Η γυναίκα συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας τη δεύτερη φορά. Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο του Μανχάιμ, την Τρίτη.

Το νοσηλευτικό προσωπικό κατάλαβε ότι η ασθενής είχε κλείσει τον διακόπτη του αναπνευστήρα της διπλανής της και της έκανε αυστηρή παρατήρηση, τονίζοντας ότι χωρίς το οξυγόνο, η 79χρονη ασθενής θα πεθάνει.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, το έκανε ξανά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας του Μανχάιμ, η γυναίκα έκλεισε τον αναπνευστήρα την πρώτη φορά πριν τις 8 το βράδυ, επειδή «την ενοχλούσε ο θόρυβος της συσκευής οξυγόνου. Παρόλο που το προσωπικό ενημέρωσε την ύποπτη ότι το οξυγόνο ήταν πολύτιμο για την ασθενή, έκλεισε ξανά τη συσκευή στις 9 μ.μ.».

Το νοσηλευτικό προσωπικό επανέφερε στη ζωή την ασθενή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην Εντατική.

Η συλληφθείσα μεταφέρθηκε στη φυλακή.