376
Διαδηλωτής κατά των μέτρων για τον κορονοϊό στη Φραγκφούρτη | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Γερμανία: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού ζητεί η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 07:23
Διαδηλωτής κατά των μέτρων για τον κορονοϊό στη Φραγκφούρτη
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Γερμανία: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού ζητεί η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 07:23

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία και αυτές των 16 ομόσπονδων κρατιδίων συζητούν νέα, ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να επιβραδυνθεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters, περιλαμβάνεται η δραματική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που θα μπορούν να συναντώνται σε σπίτια και να επιβάλουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων σήμερα Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.824 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 801.327, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε την Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.  Το ίδιο διάστημα, 62 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 12.547 ως αυτό το στάδιο.

Το έγγραφο, προσχέδιο των μέτρων που ενδέχεται να ανακοινωθούν, αναφέρει επίσης ότι οι Αρχές θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να μην οργανώνουν ούτε να συμμετέχουν σε ιδιωτικές γιορτές ως τα Χριστούγεννα.

Στις αρχές Νοεμβρίου οι Αρχές επέβαλαν σειρά μέτρων, τα οποία ο Τύπος χαρακτήρισε ένα λάιτ lockdown, για να ελέγξουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη Γερμανία, όπως και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, αλλά τα σχολεία και εμπορικά καταστήματα –προς το παρόν τουλάχιστον– παραμένουν σε λειτουργία.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων περιορίστηκε με αυτό τον τρόπο, αλλά ακόμη δεν είναι ορατή πραγματική μείωσή τους, κατά το έγγραφο: «Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες. Εχουμε τέσσερις δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας, προτού η αλλαγή εποχής και η έναρξη εμβολιασμών μάς επιτρέψουν να ξεπεράσουμε σταδιακά την πανδημία», αναφέρει.

Σύμφωνα με το κείμενο, που υπόκειται ακόμη σε αλλαγές, ιδιωτικές συναντήσεις θα επιτρέπονται στα μέλη κάθε νοικοκυριού με μόνο δύο μέλη από οποιοδήποτε άλλο. Σήμερα, επιτρέπεται να συναντώνται ως και δέκα πρόσωπα από δύο νοικοκυριά.

Στα σχολεία, μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να φορούν μάσκα ανεξαιρέτως, ενώ σήμερα αυτό δεν ισχύει για παιδιά που πάνε σε πρωτοβάθμια σχολεία. Οι τάξεις θα έχουν τους μισούς μαθητές, ώστε να επιτρέπεται η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Ως τα τέλη Οκτωβρίου καταγράφονταν 520.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, αλλά αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50%, στα 780.000, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου. Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αυξήθηκαν κατά περίπου 70%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...