285
Ο υπουργός Επικρατείας στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα | Mega

Γεραπετρίτης: Σκοπός να ανοίξουν αγορά και κοινωνία σταδιακά μέσα στον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 11:15
Ο υπουργός Επικρατείας στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα
|Mega

Γεραπετρίτης: Σκοπός να ανοίξουν αγορά και κοινωνία σταδιακά μέσα στον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 11:15

Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά και η κοινωνία σταδιακά μέσα στον Μάρτιο, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι «είναι μια μάχη με τον χρόνο».

Βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εκτενών απαγορεύσεων για μακρύ χρονικό διάστημα και η λογική των τελευταίων μέτρων ήταν να κλείσουν κάποια παράθυρα κινητικότητας, είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Για το lockdown, ο υπουργός είπε ότι η παράτασή του ή όχι θα εξεταστεί επίκαιρα. Εξήγησε ότι αν θα επεκταθεί το καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης και μετά την Καθαρά Δευτέρα είναι κάτι που θα εξεταστεί την επόμενη Παρασκευή και η όποια συζήτηση είναι πρώιμη, όπως πρώιμη είναι και η όποια συζήτηση για την 25η Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά, επισήμανε ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ κτίμησε ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Για το λιανεμπόριο είπε πως το άνοιγμά του θα γίνει με σύστημα που θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα και θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το λιανεμπόριο αποτέλεσε υπερμεταδότη του ιού.

«Για το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία», είπε.

Πάντως, είπε ακόμη, είναι πολύ νωρίς να αποφασιστεί κάτι για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ωστόσο εκτίμησε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο και πιο ανοιχτό σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος αναφέρθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας πως προβάλλει ένα μη νόμιμο δικαίωμα και υποστήριξε πως θα υπάρξει απόφαση δικαστηρίου με την οποία θα συμμορφωθεί και η ελληνική πολιτεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...