534
Η λέξη «ψέμα» είναι βαριά. Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε» είπε ο κ. Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα | INTIMEnews

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα επί προσωπικού: Ανακαλέστε, διαφορετικά θα ασκήσω τα δικαιώματά μου για την προσβολή

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 14:30
Η λέξη «ψέμα» είναι βαριά. Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε» είπε ο κ. Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα επί προσωπικού: Ανακαλέστε, διαφορετικά θα ασκήσω τα δικαιώματά μου για την προσβολή

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 14:30

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Επκρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, προκάλεσε ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας [ο υπουργός] είπε ψέματα μαζί με τον συνάδελφό του, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον απελθόντα επικεφαλής της ΕΥΠ,  Παναγιώτη Κοντολέοντα, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης ήρθαν εδώ στη Βουλή με τον κ. Κοντολέοντα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και έλεγαν ψέματα σε διαδοχικές ερωτήσεις βουλευτών ότι δήθεν δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της ΕΥΠ στην απόπειρα παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη μομφή.

Αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού:

«Με κατηγορήσατε, κ. Τσίπρα, ότι είπα ψέματα σε μια συνεδρίαση που γνωρίζετε είναι δεσμευτικά απόρρητη και ξέρετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω επί της ουσίας.

»Η λέξη “ψέμα” είναι βαριά. Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε. Εγώ ουδέποτε ανέφερα  στην Επιτροπή της Βουλής αυτά που είπατε. Δεν είπα κουβέντα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης καλώντας μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων του, να το επιβεβαιώσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –και μέλος της Επιτροπής Θεσμών– Γιώργος Κατρούγκαλος:

«Ρωτήστε τον κ. Κατρούγκαλο. Πες, Γιώργο, στον αρχηγό σου αν εγώ είπα αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα. Σας παρακαλώ κ. Τσίπρα ως το τέλος της συνεδρίασης να ανακαλέσετε. Και σας γνωρίζω ότι προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω όλα τα δικαιώματα  τα οποία έχω από την προσβολή την οποία μου κάνατε, διότι σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία σας, είπατε κάτι σωστό, ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων και του Συντάγματος και νόμων».

Την αντιπαράθεση Γεραπετρίτη – Τσίπρα στη Βουλή σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για πάθημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράδειγμα προς αποφυγήν τουλάχιστον από άποψη ρητορικής.

«Χρειάστηκε τελικά σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε τον ρόλο. Απηύθυνα σειρά από ερωτήματα, σε ένα από αυτά περιλαμβάνεστε και σεις. Γνωρίζατε ή όχι; Εσείς προσωπικά δεν απαντήσατε, ο κ. Κοντολέων απαντούσε με ψέματα. Γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;», ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ένα βήμα πίσω από τον αρχικό ισχυρισμό του, για να προσθέσει απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη:

«Μην κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις, εδώ μιλάμε πολιτικά. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε; Δεν σπεύσατε να διευκρινίσετε τι συμβαίνει».

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του (δείτε το βίντεο κάτω), ο Πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη την ανασκευή των δηλώσεων Τσίπρα για τον κ. Γεραπετρίτη, κάνοντας λόγο για «μία ακόμη εντυπωσιακή κωλοτούμπα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , που όπως είπε, πήρε πίσω όλα όσα προσήψε τον υπουργό Επικρατείας.

«Μερικές φορές θεωρούμε ότι επειδή είμαστε σε αυτή την αίθουσα μπορούμε να χρησιμοποιούμε φράσεις και λέξεις που είναι βαθύτατα προσβλητικές και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή θα ήταν μηνύσιμες», ξεκίνησε τη σχετιή αναφορά του Πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα για ταχύτητα και ευαισθησία που επιδείξατε να κάνετε μια ακόμα εντυπωσιακή κοινοβουλευτική κωλοτούμπα και πήρατε πίσω όσα προσάψατε στον κ. Γεραπετρίτη. Αναρωτιέμαι όμως με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μια συνεδρίαση η οποία είναι μυστική και διαπράττετε διπλό σφάλμα. Είστε πολιτειακός παράγοντας και χρησιμοποιείτε φράσεις από απόρρητη επιτροπή διαστρεβλώνοντας παράλληλα όσα ειπώθηκαν. Δεν φτάνει που μεταδίδατε ζωντανά το περιεχόμενο άλλης απόρρητης συνεδρίασης!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...