213
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 11:44
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 11:44

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου αυστηρής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «έχουμε φροντίσει από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού να περιχαρακώσουμε την είσοδο στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι υπάρχει αυστηρό σύστημα εισόδου από το εξωτερικό και επιτρέπονται λίγες χώρες εκτός ΕΕ.

Στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί λίγα κρούσματα που είναι «στεγονοποιημένα», επισήμανε.

Οι εμβολιασμοί είναι «το μεγαλύτερο εγχείρημα της μεταπολίτευσης», τόνισε ακόμη ο υπουργός για να προσθέσει ότι «το 95% των πολιτών εμφανίζονται και κάνουν το εμβόλιο».

«Νομίζω το σύστημα λειτουργεί πολύ ομαλά, και θα έχουμε τα αποτελέσματα που αναμένουμε» επισήμανε ακόμη, λέγοντας ότι «έχουμε ξεπεράσει τα 400.000 εμβόλια».

Για τις δραστηριότητες που αναμένεται να ανοίξουν, όπως τα σχολεία, ο υπουργός είπε ότι «με μεγάλη φειδώ θα ανοίγουμε σταδιακά, θα μετράμε και θα αξιολογούμε τα δεδομένα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κυβερνητική πρόθεση είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων για όσο απαιτηθεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών. «Εχουμε πλέγμα προστασίας που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Εμείς δεν επιλέξαμε αναπληρώσεις μισθών σε ποσοστό του μισθού, αλλά οριζόντια στήριξη με συγκεκριμένο ποσό, ανεξαρτήτως μισθού, ώστε να ενισχυθούν εκείνοι με τους χαμηλότερους μισθούς. Ετσι η Ελλάδα είχε θετικό ισοζύγιο εργασίας εν μέσω πανδημίας», είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...