240
Ο υπουργός Επικρατείας στις δηλώσεις του στον Αντώνη Σρόιτερ | Alpha

Γεραπετρίτης: Γιατί δεν θα επιβληθεί ξανά lockdown

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 23:03
Ο υπουργός Επικρατείας στις δηλώσεις του στον Αντώνη Σρόιτερ
|Alpha

Γεραπετρίτης: Γιατί δεν θα επιβληθεί ξανά lockdown

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 23:03

Για μείγμα μέτρων σε ρόλο «γέφυρας» μέχρι το φθινόπωρο, εν αναμονή μιας πολύ μεγάλης ώθησης της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη το 2021, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown στο μέλλον.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον Alpha, ο υπουργός τόνισε ότι  «η ελληνική κυβέρνηση έβαλε πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία» και πως «είναι προφανές ότι τα μεγάλα κέρδη που αποκομίσαμε, θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς και της οικονομίας – αυτό πράττουμε».

Στο ερώτημα τι άλλαξε και δεν θα γίνει ξανά lockdown, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε:

Πρώτον έχει αλλάξει η δική μας κοινωνική συμπεριφορά υπό την έννοια ότι όλοι έχουμε πολύ μεγαλύτερη κατανόηση του φαινομένου. Τηρούμε κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, τηρούμε κατά βάση τους κανόνες ατομικής υγιεινής, είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες κατηγορίες.

Δεύτερον, έχουμε ενισχύσει πάρα πολύ την παραγωγική μας δύναμη σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία: ήδη βρισκόμαστε κοντά στο διπλασιασμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας: από 557 που είχαμε, έχουμε φθάσει υπέρ των 1.000. Πράγμα το οποίο σημαίνει», εξήγησε, «ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη χωρητικότητα για να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας επιθυμεί κλειστή αγορά, κλειστές επιχειρήσεις συνολικά επιδοτούμενες από το κράτος, μια νεκρή οικονομία η οποία να χρηματοδοτείται από την ελληνική Πολιτεία, δηλαδή από τους έλληνες φορολογούμενους» και χαρακτήρισε το σχέδιο του «ερασιτεχνικό».