388
Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self tests για εργαζoμένους σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», δηλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στο Οpen | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self tests για 900.000 εργαζoμένους

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 10:25
Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self tests για εργαζoμένους σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», δηλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στο Οpen
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self tests για 900.000 εργαζoμένους

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 10:25

Από την Πέμπτη 15/4 ξεκινά η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self tests σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως έκανε γνωστό σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Eχουμε στη διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self tests. Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self tests και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, σε 900.000 εργαζoμένους, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», δηλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στο Οpen.

Aπό τα πρώτα στοιχεία, σημείωσε ο υπουργός, αποδεικνύεται ότι τα self tests είναι αποτελεσματικά, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, απηύθυνε νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να μη διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν

Για θετική ανταπόκριση στο εργαλείο των self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς έκανε λόγο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο Μega.

Oπως μάλιστα επεσήμανε, τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πλέον, εντός της εβδομάδας, αναμένεται η διάθεση των self tests στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών, όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες.

Πρόκειται, είπε, για ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Υπάρχει επάρκεια self tests, διαβεβαίωσε και ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων των ανωτέρω κατηγοριών, προκειμένου να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες.

«Εχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, προτεραιότητα, όμως, έχουν οι παραγωγικές ηλικίες», σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Οσο για το Πάσχα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις κατάλληλες κινήσεις κρίνοντας από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και διευρύνονται οι κατηγορίες που εντάσσονται στο σχέδιο εμβολιασμού. «Οσο περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότερο θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν αριθμό περίπου 55.000 εμβολιασμών καθημερινά», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στόχος, πλέον, είναι στις αρχές του καλοκαιριού να έχει ανοίξει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 40 ετών, κατέληξε στην αναφορά της για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...